En fantastisk alt-i-ett-rett med masse smak og flotte farger. Dagens bowl inneholder perfekt stekt kylling, appelsincouscous med mandler og ovnsbakte grønnsaker. Alt toppes med en kremet hvitløksdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Paprika
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 pose
Bladpersille
½ stk
Appelsin
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
12.5 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Hvitløk
2.5 dl
Vann (steg 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær rødløk i 2 cm båter.
Overfør grønnsaker til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 15-25 min, eller til møre.
Krydre kylling med en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Overfør kylling til stekebrettet med grønnsakene, og bak i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa i midten.
I mellomtiden, kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i en mellomstor kjele.
Tilsett couscous, rør, legg på lokk og fjern fra varmen. La hvile i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør opp med en gaffel.
I mellomtidne, skrell gulrot i lange tynne bånd.
Finhakk persille.
Del appelsin i to.
Grovhakk mandler.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland majones [1/2 pose, 2P], yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en skål.
Bland mandler og persille sammen med couscous. Press appelsinsaft [1/2 stk, 2P] over og bland godt.
Skjær kylling i 2 cm tykke skiver.
Anrett appelsin- og mandelcouscous i skåler.
Anrett grønnsaker på den ene siden og kylling på den andre siden.
Topp med gulrotbånd og en klatt dressing i midten.