Marinert kyllingbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinert kyllingbowl

Marinert kyllingbowl

med mandel- og appelsincouscous

En fantastisk alt-i-ett-rett med masse smak og flotte farger. Dagens bowl inneholder perfekt stekt kylling, appelsincouscous med mandler og ovnsbakte grønnsaker. Alt toppes med en kremet persilledressing med aioli.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Egg
Sennep
Melk
Gluten
Hvete
Nøtter
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Appelsin

1 stk

Hvitløk

12.5 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 pose

Bladpersille

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til kjøtt

2.5 dl

Vann til couscous

¼ ts

Salt til couscous

¼ ts

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier618 kcal
Energi (kj)2586 kj
Fett21.5 g
Mettet fett3.8 g
Karbohydrater56.2 g
Sukker15.5 g
Protein44.9 g
Natrium408 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær paprika i 2 cm biter.

Skjær rødløk i 2 cm båter.

Overfør grønnsaker til et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 15-25 min, eller til møre.

Stek kylling
2

Krydre kylling med en klype salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Overfør kylling til stekebrettet med grønnsakene, og bak i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa i midten.

Kok couscous
3

I mellomtiden, kok opp vann og grønnsaksbuljong i en mellomstor kjele.

Tilsett couscous, rør, legg på lokk og fjern fra varmen. La hvile i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør opp med en gaffel.

Forbered råvarer
4

I mellomtidne, skrell gulrot i lange tynne bånd.

Finhakk persille.

Del appelsin i to.

Grovhakk mandler.

Finhakk eller press hvitløk.

Lag dressing
5

Bland majones, yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en skål.

Bland mandler og persille sammen med couscous. Press appelsinsaft over og bland godt.

Servér
6

Skjær kylling i 2 cm tykke skiver.

Anrett appelsin- og mandelcouscous i skåler.

Anrett grønnsaker på den ene siden og kylling på den andre siden.

Topp med gulrotbånd og en klatt dressing i midten.