Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Saha-Ras
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pakke
Hakkede tomater
½ pakke
Kikerter
1 stk
Sitron
4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Agurk
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Ingefær
2 stk
Naanbrød
1 stk
Gulrot
½ stk
Aubergine
2 dl
Vann (steg 3)
Forvarm til 200°C/180°C (varmluft). Rens gulrot (uskrellet) og skjær i fire deler på langs, og deretter i små stykker i bredden. Rens aubergine [½ , 2P], del i to og skjær i 2 cm tykke terninger. Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær fint.
Varm opp en stor skvett olivenolje* i en stor gryte på middels høy varme. Tilsett aubergine, gulrot og en stor klype salt* og stek i 3-4 min. Tilsett løk og halvdelen av hvitløk. Stek i 2-3 min og rør med jevne mellomrom. Tilsett Saha-ras og stek i 1 min.
Skyll kikerter [1/2 pakke, 2P] under kaldt vann i en sil. Tilsett kikerter, hakkede tomater, vann* [2 dl | 3 dl], spinat, grønnsaksbuljong og ingefær i gryten. Senk til middels lav varme og la simre i 15-17 min, eller til tyknet.
Riv agurk og press ut mest mulig væske. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Finhakk mynte og koriander. Bland agurk, yoghurt, sitronskall, en skvett sitronsaft og halvdelen av urtene i en bolle. Smak til med salt* og pepper*.
Bland en smule olivenolje*, resterende hvitløk og en klype salt* i en liten skål. Fordel naanbrød på en bakeplate med bakepapir og pensle med hvitløksoljen. Bak i midten av ovnen i 3-5 min, eller til de er gyldne.
Rør inn en skvett sitronsaft i gryten og smak til med salt* og pepper*. Anrett kikertgryte i skåler og topp med raita og resterende urter. Serveres med hvitløksnaan og resterende sitronbåter ved siden av.