topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk chorizobowl

Meksikansk chorizobowl

med hvitløksris og stekt mais

Denne retten er perfekt på en vinterdag du er skikkelig sulten. Dette er et solid måltid som metter både sulten og smaksløkene. Vi bygger vår meksikanske bowl med hvitløksris, sprøstekt chorizo, maissalsa med tomat og lime, rømme og fersk koriander.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 boks

Tomatpure

5 g

Tex-Mex

1 boks

Mais

½ stk

Lime

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

1 pose

Koriander

150 g

Basmatiris

2 stk

Tomat

1 stk

Hvitløk

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

300 g

Svin ytrefilet

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Salt

½ ss

Olivenolje

¼ ts

Sukker

4 dl

Vann

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier643 kcal
Energi (kj)2690 kj
Fett13.48 g
Mettet fett4.6 g
Karbohydrater80.97 g
Sukker15.2 g
Protein48.21 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk til servering.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Stek mais
2

Varm opp en stekepanne på høy varme.

Stek mais under omrøring i 3-4 min. Overfør til en skål.

Forbered råvarer
3

Skjær chorizo i 1 cm halvmåner.

Skjær tomat i 2 cm biter.

Grovhakk koriander (spar noen hele blader til pynt).

Del lime i to.

Stek chorizo
4

Varm opp stekepannen på middels høy varme.

Stek chorizo i 2-3 min.

Tilsett Tex-Mex og Ay Cajun-ba, og stek i 1 min.

Tilsett tomatpuré, vann [1 dl | 2 dl], sukker [¼ ts | ½ ts] og salt [¼ ts | ½ ts]. Kok i 2-3 min, eller til tyknet.

Lag maissalsa
5

Bland tomat og koriander i skålen med mais. Tilsett salt [¼ ts | ½ ts] og limesaft [½ ss | 1 ss] og bland godt.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med chorizo og legg maissalsa på siden.

Hell over en klatt rømme og pynt med resterende korianderblader.