Denne retten er perfekt på en vinterdag du er skikkelig sulten. Dette er et solid måltid som metter både sulten og smaksløkene. Vi bygger vår meksikanske bowl med hvitløksris, sprøstekt chorizo, maissalsa med tomat og lime, rømme og fersk koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 boks
Tomatpure
5 g
Tex-Mex
1 boks
Mais
½ stk
Lime
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 pose
Koriander
150 g
Basmatiris
2 stk
Tomat
1 stk
Hvitløk
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
300 g
Svin ytrefilet
1 ts
Salt
½ ss
Olivenolje
¼ ts
Sukker
4 dl
Vann
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Varm opp en stekepanne på høy varme.
Stek mais under omrøring i 3-4 min. Overfør til en skål.
Skjær chorizo i 1 cm halvmåner.
Skjær tomat i 2 cm biter.
Grovhakk koriander (spar noen hele blader til pynt).
Del lime i to.
Varm opp stekepannen på middels høy varme.
Stek chorizo i 2-3 min.
Tilsett Tex-Mex og Ay Cajun-ba, og stek i 1 min.
Tilsett tomatpuré, vann [1 dl | 2 dl], sukker [¼ ts | ½ ts] og salt [¼ ts | ½ ts]. Kok i 2-3 min, eller til tyknet.
Bland tomat og koriander i skålen med mais. Tilsett salt [¼ ts | ½ ts] og limesaft [½ ss | 1 ss] og bland godt.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med chorizo og legg maissalsa på siden.
Hell over en klatt rømme og pynt med resterende korianderblader.