Meksikansk kylling- og bulgurbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk kylling- og bulgurbowl

Meksikansk kylling- og bulgurbowl

med avokado, tomat og tortillachips

Denne meksikanskinspirerte bowlen er ikke bare rik på smak og farger - den tar også kun 20 minutter å lage! I tillegg smaker den utsøkt. Vi koker bulgur, og topper den med avokado, tomat og kylling stekt i vår egen krydderblanding, Tex-Mex. Middagen er selvsagt ikke komplett uten saus, så vi heller over en kremet limedressing med majones og serverer herligheten med tortillachips.

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Rødløk

1 stk

Avokado

75 g

Tortillachips

½ stk

Lime

5 g

Tex-Mex

1 stk

Tomat

4 g

Kyllingbuljong

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier735 kcal
Energi (kj)3077 kj
Fett31.3 g
Mettet fett5 g
Karbohydrater59.8 g
Sukker7.3 g
Protein46 g
Natrium392.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 4,5 dl].

Tilsett bulgur, halvparten av kyllingbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og senk til middels lav varme.

La putre under lokk i 9-10 min, eller til 'al dente'.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, grovhakk tomat.

Halver lime [1/2 stk, 2P]

Skjær rødløk i tynne skiver.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og løk, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts], resterende kyllingbuljong og Tex-Mex.

Stek i 4-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt. Snu jevnlig.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland dressing
4

Bland majones, limesaft [1 ts | 2 ts], vann [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.

Skjær avokado
5

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver, og krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett bulgur i skåler og topp med kylling, tomat og avokado.

Topp med limedressing og server med tortillachips.