Denne meksikanskinspirerte bowlen er ikke bare rik på smak og farger - den tar også kun 20 minutter å lage! I tillegg smaker den utsøkt. Vi koker bulgur, og topper den med avokado, tomat og kylling stekt i vår egen krydderblanding, Tex-Mex. Middagen er selvsagt ikke komplett uten saus, så vi heller over en kremet limedressing med majones og serverer herligheten med tortillachips.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Strimlet kyllingbryst
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Rødløk
1 stk
Avokado
75 g
Tortillachips
½ stk
Lime
5 g
Tex-Mex
1 stk
Tomat
4 g
Kyllingbuljong
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
2.5 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 3)
Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 4,5 dl].
Tilsett bulgur, halvparten av kyllingbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og senk til middels lav varme.
La putre under lokk i 9-10 min, eller til 'al dente'.
I mellomtiden, grovhakk tomat.
Halver lime [1/2 stk, 2P]
Skjær rødløk i tynne skiver.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og løk, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts], resterende kyllingbuljong og Tex-Mex.
Stek i 4-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt. Snu jevnlig.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland majones, limesaft [1 ts | 2 ts], vann [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver, og krydre med en klype salt og pepper.
Anrett bulgur i skåler og topp med kylling, tomat og avokado.
Topp med limedressing og server med tortillachips.