Dagens meksikanske kyllingbowl inneholder en rekke spennende smakskombinasjoner. Vi ovnsbaker kylling, før vi deler den med gaffel og lar mild goudaost smelte over kjøttet. Samtidig koker vi ris med meksikanske kryddder, og tilbereder en frisk maissalsa med tomat, rødløk, oregano og lime. Vi topper kyllingbowlen med avokadocrema, creme fraice og krydret sriracha, og serverer den med tortillachips.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
1 stk
Avokado
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
½ stk
Rødløk
37.5 g
Tortillachips
(Kan inneholde Melk)
2 stk
Tomat
1 pose
Oregano
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
10 g
Sriracha
5 g
Tex-Mex
1 stk
Lime
½ stk
Hvitløk
150 g
Langkornet hvit ris
½ boks
Mais
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Smør (steg 2)
3 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Krydre hver side av kylling med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Legg på et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 15-18 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme.
Stek Tex-Mex i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 5,5 dl] og kok opp.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 14 min.
Fjern fra varmen hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, hell væske av mais [1/2 pakke, 2P].
Skjær tomat i 1 cm biter.
Del rødløk [1/2 stk, 2P] i to og finhakk.
Grovhakk oregano.
Skjær lime i båter.
Bland tomat, mais, rødløk, hakket oregano og en stor skvett limesaft i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Krydre med en klype salt og pepper.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].
Del avokado i to, fjern stein og bruk en skje for å grave ut innmaten. Overfør til en skål.
Tilsett halvparten av creme fraiche, hvitløk, en stor skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Mos med en gaffel, til mykt.
Når kyllingen er ferdig, bruk to gafler og riv den fra hverandre til små biter.
Strø gouda over kyllingen og la den smelte.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med kylling, salsa og avokadocrema.
Servre med tortillachips [1/2 pakke, 2P] på siden.
Hell over litt creme fraiche og sriracha [1/2 pakke, 2P].
TIPS: Tilsett sriracha etter smak, det er sterkt.