topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk kyllingbowl

Meksikansk kyllingbowl

med maissalsa og avokadocrema

Dagens meksikanske kyllingbowl inneholder en rekke spennende smakskombinasjoner. Vi ovnsbaker kylling, før vi deler den med gaffel og lar mild goudaost smelte over kjøttet. Samtidig koker vi ris med meksikanske kryddder, og tilbereder en frisk maissalsa med tomat, rødløk, oregano og lime. Vi topper kyllingbowlen med avokadocrema, creme fraice og krydret sriracha, og serverer den med tortillachips.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

1 stk

Avokado

150 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

½ stk

Rødløk

37.5 g

Tortillachips

(Kan inneholde Melk)

2 stk

Tomat

1 pose

Oregano

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

10 g

Sriracha

5 g

Tex-Mex

1 stk

Lime

½ stk

Hvitløk

150 g

Langkornet hvit ris

½ boks

Mais

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Smør (steg 2)

3 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1139 kcal
Energi (kj)4767 kj
Fett60.4 g
Mettet fett27.4 g
Karbohydrater89.2 g
Sukker12.6 g
Protein51.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak kylling
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Krydre hver side av kylling med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Legg på et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 15-18 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt. 

Kok ris
2

Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme.

Stek Tex-Mex i 30 sek, eller til velduftende. 

Tilsett vann [3 dl | 5,5 dl] og kok opp.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 14 min. 

Fjern fra varmen hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Lag salsa
3

I mellomtiden, hell væske av mais [1/2 pakke, 2P].

Skjær tomat i 1 cm biter. 

Del rødløk [1/2 stk, 2P] i to og finhakk. 

Grovhakk oregano.

Skjær lime i båter. 

Bland tomat, mais, rødløk, hakket oregano og en stor skvett limesaft i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Krydre med en klype salt og pepper.

Lag crema
4

Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].

Del avokado i to, fjern stein og bruk en skje for å grave ut innmaten. Overfør til en skål.

Tilsett halvparten av creme fraiche, hvitløk, en stor skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Mos med en gaffel, til mykt.

Forbered kylling
5

Når kyllingen er ferdig, bruk to gafler og riv den fra hverandre til små biter.

Strø gouda over kyllingen og la den smelte.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. 

Topp med kylling, salsa og avokadocrema.

Servre med tortillachips [1/2 pakke, 2P] på siden. 

Hell over litt creme fraiche og sriracha [1/2 pakke, 2P]. 

TIPS: Tilsett sriracha etter smak, det er sterkt.