Gi fredagstacoen en ny vri, eller by middagsgjestene på en smakfull meksikansk middag! Denne kyllingbowlen inneholder kylling med ost, ris kokt med meksikanske krydder, salsa med tomat, rødløk, oregano og lime, og en kremet avokadomos. Vi topper kyllingbowlen med creme fraiche og krydret sriracha, og serverer den ovnsbakte maiskolber og tortillachips.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
1 stk
Maiskolbe
1 stk
Avokado
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
½ stk
Rødløk
37.5 g
Tortillachips
2 stk
Tomat
1 pose
Oregano
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
10 g
Sriracha
5 g
Tex-Mex
1 stk
Lime
½ stk
Hvitløk
150 g
Langkornet hvit ris
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Smør (steg 2)
3 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Fjern blader fra mais, del i to og legg over på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, og krydre med salt og pepper.
Legg kylling på samme stekebrett og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til kylling er gjennomstekt og mais er myk.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme.
Stek Tex-Mex i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 5 1/2 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skjær tomat i 1 cm store biter.
Del rødløk [1/2 stk, 2P] i to og finhakk.
Grovhakk oregano (spar noen hele blader til pynt).
Skjær lime i båter.
Bland tomat, rødløk, oregano og en stor skvett limesaft i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].
Del avokado i to, fjern stein og bruk en skje for å grave ut innmaten.
Mos avokado, halvparten av creme fraiche, hvitløk, en stor skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper i en mellomstor skål.
Når kyllingen er ferdig, bruk to gafler og riv kjøttet fra hverandre.
Strø gouda over kyllingen mens den er varm, og la den smelte.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med kylling, salsa og guacamole.
Server med tortillachips [1/2 pose, 2P].
Legg maiskolber på et fat ved siden av. Hell over litt creme fraiche og sriracha [1/2 pakke, 2P].
Pynt med resterende oreganoblader.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak, det er sterkt.