Lyst på meksikansk mat til middag? I dag byr vi på fajitafest med mange gode ingredienser. Krydret kylling, hjemmelaget tomatsalsa og en klatt rømme - en perfekt blanding av søtt, salt og surt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Tomat
1 stk
Paprika
1 stk
Rødløk
1 pose
Koriander
5 g
Tex-Mex
10 g
Sriracha
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
300 g
Strimlet kyllingbryst
4 g
Røkt paprikapulver
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
Hvis du ikke har en mikrobølgeovn, forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Grovhakk tomat.
Skjær paprika i 1 cm strimler.
Skjær løk i 2 cm båter.
Riv korianderblad.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kyllingstrimler, paprika, løk, sriracha [1/2 pakke, 2P], Tex-Mex, røkt paprikapulver og en klype salt i 4-5 min, til gjennomstekt. Rør jevnlig.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.
Bland tomat, koriander, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
I mellomtiden, legg tortillabrød på en tallerken og varm i mikrobølgeovnen i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Sett frem alt på bordet.
Bygg hver tortilla med kylling, grønnsaker, tomatsalsa og en klatt rømme.