Meksikansk kyllinggryte med svarte bønner og basmatiris.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Hvitløk
2 stk
Gulrot
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
5 g
Tex-Mex
1 boks
Mais
½ pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
4 g
Kyllingbuljong
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
½ pakke
Svarte bønner
1 g
Chiliflak
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ dl
Vann (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk til risen er mør. TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Finhakk eller press hvitløk. Finhakk gulrot (uskrellet). Hell væsken av mais og bønner [½ pakke, 2P].
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Krydre kyllingstrimler med en klype salt. Stek kyllingstrimler under omrøring i 4-5 min, til brunet og gjennomstekt. Overfør kylling til en skål. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig. Stek gulrot i 3-4 min. Tilsett hvitløk, Tex-Mex og mais, og stek under omrøring i ytterligere 1 min.
Tilsett hakkede tomater [½ pakke, 2P], kyllingbuljong, BBQ-saus, bønner [½ pakke, 2P] og vann [½ dl | 1 dl]. La småkoke i 2 min. Tilsett salt [½ ts | 1 ts] og krydre med en klype pepper. Vend kylling i sausen.
Anrett ris og kyllinggryte i dype tallerkener. Strø over en klype chiliflak om ønskelig.