topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk nachopanert torsk

Meksikansk nachopanert torsk

med ovnsbakt potet, mais og limedressing

Tortillachips passer ikke bare til fredagstacoen, de kan også brukes for å gjøre paneringen ekstra sprø! Det har vi gjort i denne oppskriften. Vi steker texmex-krydret, nachopanert torsk til perfeksjon, samtidig som vi ovnsbaker cajunkrydret potet og mais som senere blandes med fersk spinat. Herligheten serveres med en syrlig rømmedressing med lime som tilbehør.

Allergener:
Fisk
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

37.5 g

Tortillachips

500 g

Poteter

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

5 g

Tex-Mex

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

½ stk

Lime

1 boks

Mais

30 g

Spinat

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Hvetemel (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

1 stk

Egg (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier692 kcal
Energi (kj)2897 kj
Fett23 g
Mettet fett5.9 g
Karbohydrater81.1 g
Sukker10.6 g
Protein37.8 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Ay Cajun-ba, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Bland limedressing
2

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Bland rømme, limesaft [1 ss | 2 s] og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.

Forbered grønnsaker
3

Skyll spinat.

Hell væske av mais.

Paner fisk
4

I mellomtiden, knus tortillachips i posen med en kjøtthammer eller en kjevle.

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.

Bland knuste tortillachips [1/2 pose, 2P] og Tex-Mex i en tredje dyp tallerken.

Tørk torsk med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Vend torsk først i mel, deretter i egg og til slutt i tortillachips.

TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.

Stek fisk
5

Tilsett mais på stekebrettet og bland godt når det gjenstår 10 min av potetens steketid.

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek torsk i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Bland spinat med potet på stekebrettet rett før servering.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett fisk, potet og grønnsaker på tallerkener.

Server med limedressing.