Tortillachips passer ikke bare til fredagstacoen, de kan også brukes for å gjøre paneringen ekstra sprø! Det har vi gjort i denne oppskriften. Vi steker texmex-krydret, nachopanert torsk til perfeksjon, samtidig som vi ovnsbaker cajunkrydret potet og mais som senere blandes med fersk spinat. Herligheten serveres med en syrlig rømmedressing med lime som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
37.5 g
Tortillachips
500 g
Poteter
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
5 g
Tex-Mex
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
½ stk
Lime
1 boks
Mais
30 g
Spinat
½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Hvetemel (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
1 stk
Egg (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Ay Cajun-ba, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Bland rømme, limesaft [1 ss | 2 s] og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.
Skyll spinat.
Hell væske av mais.
I mellomtiden, knus tortillachips i posen med en kjøtthammer eller en kjevle.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.
Bland knuste tortillachips [1/2 pose, 2P] og Tex-Mex i en tredje dyp tallerken.
Tørk torsk med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Vend torsk først i mel, deretter i egg og til slutt i tortillachips.
TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.
Tilsett mais på stekebrettet og bland godt når det gjenstår 10 min av potetens steketid.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek torsk i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Bland spinat med potet på stekebrettet rett før servering.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett fisk, potet og grønnsaker på tallerkener.
Server med limedressing.