topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikanske bønne-taquitos

Meksikanske bønne-taquitos

med limespinat og enchiladasaus

Har du hørt om taquitos før? Det er en meksikansk rett som består av små, sammenrullede tortillabrød med fyll. Vi lager vår variant med gulrot, løk, svarte bønner, hvitløk, revet ost og Tex-Mex-krydder. Taquitosene serveres med myke, ovnsbakte cajunpoteter, en syrlig spinatsalat med lime, enchiladasaus og kremet svart sesammajones som tilbehør.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Sulfitter
Sesam
Egg
Sennep
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Svarte bønner

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

100 g

Enchiladasaus

5 g

Tex-Mex

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

500 g

Poteter

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

½ stk

Lime

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ dl

Vann (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1031 kcal
Energi (kj)4313 kj
Fett43.4 g
Mettet fett9.7 g
Karbohydrater124.3 g
Sukker15.2 g
Protein27.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Ay Cajun-ba, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, til myke og gylne.

Forbered grønnsaker
2

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Hell av væske og skyll svarte bønner.

Stek bønner
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og løk med salt [1/4 ts | 1/2 ts] under omrøring i 3-4 min, til myke.

Tilsett hvitløk og Tex-Mex, og stek videre i 1 min, til velduftende.

Tilsett svarte bønner og vann [1/2 dl | 1 dl]. La putre under omrøring i 3-4 min, til myke.

Fjern stekepannen fra varme og bland inn halvparten av enchiladasaus.

Lag taquitos
4

Legg tortillabrød på et skjærebrett. Fyll med bønner og ost. Rull sammen og legg med kanten ned i en ildfast form.

Topp med en stor skvett olivenolje, og krydre med en klype salt og pepper.

Stek i ovnen i 8-10 min, til gylne og noe sprø.

Bland salat
5

Skyll og grovhakk spinat.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Bland spinat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], limesaft [1/2 ss | 1 ss], en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett taquitos og potet på tallerkener.

Topp med resterende enchiladasaus.

Server med spinatsalat og en klatt asiatisk majones på siden.