Drøm deg vekk til varmere strøk med denne middelhavsinspirerte oppskriften. Vi ovnsbaker hysefilet panert med calabresepesto og en sterk panko- og chiliflakblanding. Som tilbehør ovnsbaker vi poteter vendt i røkt paprikapulver, løk og tomat som vi blander med fersk ruccola rett før servering. Topp det hele med en klatt kremet hvitløksyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 g
Chiliflak
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Røkt paprikapulver
500 g
Poteter
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
40 g
Ruccola
60 g
Calabresepesto
½ stk
Hvitløk
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt [1/2 ts | 1 ts], røkt paprikapulver og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
I mellomtiden, grovhakk tomat.
Skjær løk i tynne, halve skiver.
Bland panko, chiliflak, salt [1/4 ts | 1/2 ts], olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype pepper i en liten skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Legg fisk på et nytt stekebrett med bakepapir.
Tørk med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Smør hver filet med calabresepesto, og dryss over pankoblanding.
Tilsett tomat og løk på stekebrettet når det gjenstår 12 minutter av potetens steketid. Bland godt og stek i resterende tid.
Bak fisk i ovnen i 11-12 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].
Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.
Bland ruccola med potet, løk og tomat på stekebrettet rett før servering.
Anrett potet i skåler og topp med fisk.
Server med en klatt hvitløksyoghurt.