I dag tar vi en kulinarisk tur til Hellas med vår middelhavsinspirerte hyse. Fisken panerer vi med panko og krydder, og vi steker den i stekepannen. Som tilbehør lager vi bulgur blandet med persille og ovnsbakt squash og tomat, krydret med vårt spesialkrydder – Middelhavsdrøm. Vi topper med en frisk gresk sitronyoghurt og et dryss gresskarkjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Squash
2 g
Middelhavsdrøm
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 pose
Bladpersille
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ stk
Sitron
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
2.5 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Skjær squash i 1 cm halvmåner.
Skjær rødløk og tomat i 2 cm båter.
Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir.
Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 15-25 min, eller til mørt.
Kok opp vann [2,5 dl | 4,5 dl] i en kjele.
Tilsett bulgur og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels varme og la putre under lokk i 9-10 min, til myk.
I mellomtiden, visp egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken.
Bland panko, Mamas Favoritt og salt [1/2 ts | 1 ts] i en annen dyp tallerken.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.
Vend fisk først i egg, så i panko.
TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Overfør til en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, finhakk persille.
Del sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Bland yoghurt, en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en liten skål.
Når grønnsakene er ferdige, bland dem og persille, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper sammen med bulgur.
Anrett bulgur og fisk på tallerkener.
Topp med en klatt sitronyoghurt.
Strø gresskarkjerner over bulgur.