topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert hyse

Middelhavsinspirert hyse

med ovnsbakte grønnsaker og persillebulgur

I dag tar vi en kulinarisk tur til Hellas med vår middelhavsinspirerte hyse. Fisken panerer vi med panko og krydder, og vi steker den i stekepannen. Som tilbehør lager vi bulgur blandet med persille og ovnsbakt squash og tomat, krydret med vårt spesialkrydder – Middelhavsdrøm. Vi topper med en frisk gresk sitronyoghurt og et dryss gresskarkjerner.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Spis meg først
Under 50g karbo
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Melk
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 pose

Bladpersille

2 g

Middelhavsdrøm

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

1 stk

Squash

1 stk

Tomat

1 stk

Sitron

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

2.5 dl

Vann til bulgur

½ ts

Salt til bulgur

1

Egg til panering

¼ ts

Salt til panering

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til bulgur

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier552 kcal
Energi (kj)2310 kj
Fett16.5 g
Mettet fett3.8 g
Karbohydrater49.5 g
Sukker7.4 g
Protein44.9 g
Natrium32.8 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Skjær squash i 1 cm halvmåner.

Skjær rødløk og tomat i 2 cm båter.

Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir.

Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Middelhavsdrøm, salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 15-25 min, eller til mørt.

Kok bulgur
2

Kok opp vann i en kjele.

Tilsett bulgur og salt. Senk til middels varme og la putre under lokk i 9-10 min, til myk.

Panér fisk
3

I mellomtiden, visp egg i en dyp tallerken.

Bland panko, Mamas Favoritt og salt i en annen dyp tallerken.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.

Vend fisk først i egg, så i panko.

TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.

Stek fisk
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Overfør til en tallerken dekket med kjøkkenpapir.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag sitronyoghurt
5

I mellomtiden, finhakk persille.

Del sitron i to.

Bland yoghurt, en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en liten skål.

Når grønnsakene er ferdige, bland dem og persille, olivenolje og en klype salt og pepper sammen med bulgur.

Server
6

Anrett bulgur og fisk på tallerkener.

Topp med en klatt sitronyoghurt.

Strø gresskarkjerner over bulgur.