I dag tar vi en kulinarisk tur til Hellas med vår middelhavsinspirerte hyse. Fisken panerer vi med panko og krydder, og vi steker den i stekepannen. Som tilbehør lager vi bulgur blandet med persille og ovnsbakt squash og tomat, krydret med vårt spesialkrydder – Middelhavsdrøm. Vi topper med en frisk gresk sitronyoghurt og et dryss gresskarkjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 pose
Bladpersille
2 g
Middelhavsdrøm
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
1 stk
Squash
1 stk
Tomat
1 stk
Sitron
1 stk
Rødløk
½ ts
Salt til grønnsaker
2.5 dl
Vann til bulgur
½ ts
Salt til bulgur
1
Egg til panering
¼ ts
Salt til panering
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til bulgur
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Skjær squash i 1 cm halvmåner.
Skjær rødløk og tomat i 2 cm båter.
Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir.
Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Middelhavsdrøm, salt og en klype pepper.
Bak i ovnen i 15-25 min, eller til mørt.
Kok opp vann i en kjele.
Tilsett bulgur og salt. Senk til middels varme og la putre under lokk i 9-10 min, til myk.
I mellomtiden, visp egg i en dyp tallerken.
Bland panko, Mamas Favoritt og salt i en annen dyp tallerken.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.
Vend fisk først i egg, så i panko.
TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Overfør til en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, finhakk persille.
Del sitron i to.
Bland yoghurt, en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en liten skål.
Når grønnsakene er ferdige, bland dem og persille, olivenolje og en klype salt og pepper sammen med bulgur.
Anrett bulgur og fisk på tallerkener.
Topp med en klatt sitronyoghurt.
Strø gresskarkjerner over bulgur.