Middelhavsinspirert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert kylling

Middelhavsinspirert kylling

med varm tabbouleh og mild gressløkdressing

Velkommen til middelhavsfest! I dag drømmer vi oss bort til varme land når vi steker kyllingen med smakfulle krydder. Spennende tilbehør er en lekker tabbouleh av bulgur, agurk og rødløk. Vi lager også en mild og kremet gressløkdressing som både store og små kommer til å elske.

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Selleri
Hvete
Gluten
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

125 g

Cherrytomater

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

300 g

Kyllingbryst

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Agurk

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 pose

Gressløk

½ stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier590 kcal
Energi (kj)2468 kj
Fett26.57 g
Mettet fett5.1 g
Karbohydrater36.86 g
Sukker8.3 g
Protein43.03 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Press eller finhakk hvitløk. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann [4 dl | 8 dl] og kok opp. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong. Kok i 9-10 min eller inntil ‘al dente’. Hell av vannet og la bulgur hvile i kjelen.

Stek kylling
2

Krydre kylling med Middelhavsdrøm og en klype salt og pepper. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme. Stek kylling i 8-10 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
3

Finhakk agurk og rødløk [1/2 stk, 2P]. Del cherrytomateri to. Finhakk persille. Skjær sitron i båter.

Lag tabbouleh
4

Bland bulgur, tomat, agurk, løk, persille og en stor skvett sitronsaft i en skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Lag gressløsdressing
5

Finhakk gressløk. Bland yoghurt, aioli og gressløk i en skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett bulgur på tallerkener toppet med kylling. Drypp over gressløkdressing. Server resterende sitronbåter på siden.