Velkommen til middelhavsfest! I dag drømmer vi oss bort til varme land når vi steker kyllingen med smakfulle krydder. Spennende tilbehør er en lekker tabbouleh av bulgur, agurk og rødløk. Vi lager også en mild og kremet gressløkdressing som både store og små kommer til å elske.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
125 g
Cherrytomater
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Sitron
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
300 g
Kyllingbryst
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Agurk
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 pose
Gressløk
½ stk
Rødløk
4 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Press eller finhakk hvitløk. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann [4 dl | 8 dl] og kok opp. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong. Kok i 9-10 min eller inntil ‘al dente’. Hell av vannet og la bulgur hvile i kjelen.
Krydre kylling med Middelhavsdrøm og en klype salt og pepper. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme. Stek kylling i 8-10 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Finhakk agurk og rødløk [1/2 stk, 2P]. Del cherrytomateri to. Finhakk persille. Skjær sitron i båter.
Bland bulgur, tomat, agurk, løk, persille og en stor skvett sitronsaft i en skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Finhakk gressløk. Bland yoghurt, aioli og gressløk i en skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Anrett bulgur på tallerkener toppet med kylling. Drypp over gressløkdressing. Server resterende sitronbåter på siden.