Velkommen til middelhavsfest! I dag drømmer vi oss bort til varme land når vi steker kyllingen med smakfulle krydder. Spennende tilbehør er en lekker tabbouleh av bulgur, agurk og rødløk. Vi lager også en mild og kremet persilledressing som både store og små kommer til å elske.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
4 g
Middelhavsdrøm
125 g
Cherrytomater
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
300 g
Kyllingbryst
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Agurk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Sitron
½ stk
Rødløk
1 ss
Olje til bulgur
2.5 dl
Vann til bulgur
¼ ts
Salt til bulgur
¼ ts
Salt til dressing
Press eller finhakk hvitløk.
Varm opp olivenolje i en kjele på middels varme.
Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann og kok opp. Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt. Kok i 9-10 min, eller til mørt.
Krydre kylling med Middelhavsdrøm og en klype salt og pepper.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme.
Stek kylling i 5-6 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.
I mellomtiden, finhakk agurk og rødløk.
Del cherrytomater i to.
Finhakk persille.
Skjær sitron i båter.
Bland bulgur, tomat, agurk, løk og sitronsaft i en skål. Krydre med salt og en klype pepper.
TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Bland yoghurt, aioli og persille i en skål. Krydre med salt og en klype pepper.
Anrett bulgur på tallerkener toppet med kylling ogen klatt persilledressing.
Server resterende sitronbåter på siden.