Middelhavsinspirert sei 'en papillote'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert sei 'en papillote'

Middelhavsinspirert sei 'en papillote'

med kalamataoliven og krydrede poteter

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Med dagens middag skal vi la oss inspirere av Middelhavets smaker. Vi skal tilberede sei 'en papillote', som betyr at fisken pakkes inn i bakepapir og stekes. I vår versjon skal seien ovnsbakes med rikelig smør slik at den blir ekstra saftig. Sammen med seien skal vi servere ovnsbakte poteter krydret med oregano, en svingende tomat- og olivensalsa med spennende middelhavskrydder og en frisk sitronyoghurt som passer utmerket til.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Tomat

40 g

Kalamataoliven

1 stk

Rødløk

2 stk

Hvitløk

½ stk

Sitron

500 g

Poteter

1 g

Oregano, tørket

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier602 kcal
Energi (kj)2520 kj
Fett30.3 g
Mettet fett12.6 g
Karbohydrater52.6 g
Sukker10 g
Protein29.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekebrett

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i båter.

Fordel poteter på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med oregano og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

Forbered råvarer
2

Grovhakk tomat og løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Del oliven i to.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Skjær smør [2 ss | 4 ss] i små kuber.

Bland yoghurt
3

Bland tomat, oliven, løk, hvitløk, Middelhavsdrøm, olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

Bland yoghurt, en skvett sitronsaft og en stor klype pepper i en liten skål. Sett til side.

Forbered sei
4

Tørk fisken lett med kjøkkenpapir, og krydre med en klype salt og pepper.

Legg fisk på et bakepapir i en ildfast form. Fordel smørkubene jevnt utover fisken og hell over grønnsaksblandingen.

Bak sei
5

Brett den andre siden av bakepapiret over fisken, rull og lukk igjen som en pakke. 

Når potetene har ca. 13 min igjen, sett fisken inn i ovnen og bak til gjennomstekt, 12-13 min.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett fisk, grønnsaker og poteter på tallerkener.

Drypp over resterende smør fra fiskepakken.

Legg resterende sitronbåter på siden.

Server sitronyoghurt i skåler på siden.