Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Med dagens middag skal vi la oss inspirere av Middelhavets smaker. Vi skal tilberede sei 'en papillote', som betyr at fisken pakkes inn i bakepapir og stekes. I vår versjon skal seien ovnsbakes med rikelig smør slik at den blir ekstra saftig. Sammen med seien skal vi servere ovnsbakte poteter krydret med oregano, en svingende tomat- og olivensalsa med spennende middelhavskrydder og en frisk sitronyoghurt som passer utmerket til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Tomat
40 g
Kalamataoliven
1 stk
Rødløk
2 stk
Hvitløk
½ stk
Sitron
500 g
Poteter
1 g
Oregano, tørket
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
2 ss
Smør (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Sukker (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i båter.
Fordel poteter på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med oregano og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
Grovhakk tomat og løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Del oliven i to.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Skjær smør [2 ss | 4 ss] i små kuber.
Bland tomat, oliven, løk, hvitløk, Middelhavsdrøm, olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
Bland yoghurt, en skvett sitronsaft og en stor klype pepper i en liten skål. Sett til side.
Tørk fisken lett med kjøkkenpapir, og krydre med en klype salt og pepper.
Legg fisk på et bakepapir i en ildfast form. Fordel smørkubene jevnt utover fisken og hell over grønnsaksblandingen.
Brett den andre siden av bakepapiret over fisken, rull og lukk igjen som en pakke.
Når potetene har ca. 13 min igjen, sett fisken inn i ovnen og bak til gjennomstekt, 12-13 min.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett fisk, grønnsaker og poteter på tallerkener.
Drypp over resterende smør fra fiskepakken.
Legg resterende sitronbåter på siden.
Server sitronyoghurt i skåler på siden.