I dag skal vi la oss inspirere av middelhavet når vi lager kikerter i kremet saus. Vi steker kikerter med cherrytomater, paprika, hvitløk og vår herlige krydderblanding, Hvitløksflørt. Deretter tilsetter vi fløte og pesto, som gjør retten kremet og god. Luftig basmatiris og fersk basilikum passer perfekt til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kikerter
125 g
Cherrytomater
30 g
Calabresepesto
8 g
Hvitløksflørt
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
150 g
Basmatiris
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Paprika
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pose
Basilikum
½ stk
Sitron
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 5)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Del cherrytomater i to.
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.
Grovhakk halvparten av basilikum, la noen hele blader være igjen til pynt.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme.
Stek løk i 4-5 min, til mykt.
Tilsett cherrytomater, paprika, hvitløk, Hvitløksflørt og grønnsaksbuljong, og stek i ytterligere 3-4 min, til lett mørt.
Skyll kikerter i et dørslag under kaldt vann.
Tilsett kikerter, calebresepesto [1/2 pakke, 2P] og matfløte [1/2 pakke, 2P] til stekepannen med grønnsaker. Bland godt. La putre på lav varme i 5-6 min, til lett tyknet.
Rett før servering, rør inn basilikum. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og tilsett en skvett sitronsaft.
Anrett ris og kikerter med grønnsaker og saus i dype tallerkener.
Pynt med basilikumblader.