Middelhavsinspirerte kikerter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirerte kikerter

Middelhavsinspirerte kikerter

med kremet saus og stekte cherrytomater

I dag skal vi la oss inspirere av middelhavet når vi lager kikerter i kremet saus. Vi steker kikerter med cherrytomater, paprika, hvitløk og vår herlige krydderblanding, Hvitløksflørt. Deretter tilsetter vi fløte og pesto, som gjør retten kremet og god. Luftig basmatiris og fersk basilikum passer perfekt til.

Tags:
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Kikerter

125 g

Cherrytomater

30 g

Calabresepesto

8 g

Hvitløksflørt

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

150 g

Basmatiris

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Paprika

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pose

Basilikum

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 5)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier707 kcal
Energi (kj)2956 kj
Fett27.9 g
Mettet fett11.4 g
Karbohydrater88.3 g
Sukker15.1 g
Protein17.6 g
Natrium569 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Del cherrytomater i to. 

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.

Grovhakk halvparten av basilikum, la noen hele blader være igjen til pynt.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme.

Stek løk i 4-5 min, til mykt.

Tilsett cherrytomater, paprika, hvitløk, Hvitløksflørt og grønnsaksbuljong, og stek i ytterligere 3-4 min, til lett mørt.

Lag saus
4

Skyll kikerter i et dørslag under kaldt vann.

Tilsett kikerter, calebresepesto [1/2 pakke, 2P] og matfløte [1/2 pakke, 2P] til stekepannen med grønnsaker. Bland godt. La putre på lav varme i 5-6 min, til lett tyknet.

Bland sammen
5

Rett før servering, rør inn basilikum. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og tilsett en skvett sitronsaft.

Server
6

Anrett ris og kikerter med grønnsaker og saus i dype tallerkener.

Pynt med basilikumblader.