Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
I dag skal vi lage vidunderlige vegetarboller som er krydret med vår egne krydderblanding, Middelhavsdrøm. Vi serverer våre vegetarboller med stekte grønne bønner og cherrytomater, og nydelig ferske spinat- og ostebrød. Og som prikken over i-en lager vi også en frisk tzatziki.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Pizzadeig
(Inneholder Hvete, Gluten)
150 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Agurk
150 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
150 g
Grønne bønner
125 g
Cherrytomater
2 stk
Hvitløk
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
¼ ts
Salt (steg 1)
2 stk
Egg (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Ta pizzadeig ut av kjøleskapet, rull ut med bakepapir og la hvile på et varmt sted til steg 4.
Finhakk eller press halvparten av hvitløken. Riv agurk grovt. Bruk et kjøkkenhåndkle eller ei sil for å presse vannet ut av agurk.
Bland agurk, yoghurt, finahkket hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål. Sett til side til servering.
Bland vegetardeig, Middelhavsdrøm, egg [2 stk |4 stk], panko, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
Fukt hendene og form farsen til vegetarboller (ca. 4 per person).
Overfør til et stekebrett med bakepapir og sett til side.
TIPS: Farsen vil bli ganske bløt, klem derfor forsiktig på vegetarbollene for å få dem til å holde formen.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Tørk med kjøkkenpapir og grovhakk.
Smuldre gresk salatost.
TIPS: Det er viktig at spinaten tørkes slik at spinaten ikke er våt når den bakes.
Overfør pizzadeig (med bakepapir) til et annet stekebrett.
Legg spinat og gresk salatost nedover midten og fold deigen over seg selv. Drypp olivenolje [1 ss | 2 ss] over toppen og strø over sesamfrø og en klype salt.
Sett begge stekebrettene i ovnen og bak i 10-12 min, eller til brød og vegetarboller er gyllenbrune og gjennomstekt.
Skjær endene av grønne bønner.
Skjær cherrytomater i to. Finhakk eller press resterende hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek grønne bønner og cherrytomater i 2-3 min, til mør.
Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Krydre med en klype salt og pepper.
Anrett vegetarboller og grønnsaker på tallerkener.
Skjær brødet i stykker (2 per person) og legg ved siden av.
Server tzatziki på siden.