Unn deg selv en smaksrik middag med våre middelhavskrydrede vegetarboller. Vi serverer dem med stekte grønne bønner og cherrytomater, og nydelig ferske spinat- og ostebrød. Og som prikken over i-en lager vi også en frisk tzatziki.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
2 stk
Hvitløk
125 g
Cherrytomater
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
150 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
100 g
Gresk ost
(Inneholder Melk)
150 g
Grønne bønner
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
1 stk
Pizzadeig
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
¼ ts
Salt til saus
1
Egg til kjøttboller
¼ ts
Salt til kjøttboller
¼ ts
Salt til grønnsaker
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Strø godt med mel på kjøkkenbenken. Rull ut pizzadeig med hendene (eller en kjevle). La deigen hvile i 3 min.
Finhakk eller press hvitløk.
Riv agurk grovt og bruk et kjøkkenhåndkle for å presse ut vannet.
Bland agurk, yoghurt, halvparten av hvitløk, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side til servering.
TIPS: Ta pizzadeigen ut av kjøleskapet minst 10 min før bruk. Da blir den lettere å kjevle ut.
Bland vegetardeig, Middelhavsdrøm, egg, panko, salt og en klype pepper i en skål.
Fukt hendene og form farsen til vegetarboller (ca. 4 per person).
Overfør til et stekebrett med bakepapir og sett til side.
TIPS: Farsen vil bli ganske bløt, klem derfor forsiktig på vegetarbollene for å få dem til å holde formen.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Tørk med kjøkkenpapir og grovhakk.
Smuldre gresk salatost.
TIPS: Det er viktig at spinaten tørkes.
Etter 3 min, rull pizzadeig ut til 25 cm bred.
Legg spinat og gresk salatost langs midten og fold deigen over seg selv.
Legg forstiktig over på et stekebrett med bakepapir.
Drypp over olivenolje og strø med sesamfrø og en klype salt.
Sett begge stekebrettene i ovnen og bak i 12-13 min, eller til brød og vegetarboller er gyllenbrune og gjennomstekt.
I mellomtiden, skjær endene av grønne bønner.
Skjær cherrytomater i to.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek grønne bønner og cherrytomater i 2-3 min, til myke.
Tilsett resterende hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Krydre med en klype salt og pepper.
Anrett vegetarboller og grønnsaker på tallerkener.
Skjær brødet i stykker (2 per person) og legg ved siden av.
Server tzatziki på siden.