I dag drømmer vi oss bort til sydligere strøk og lar oss inspirere av maten fra middelhavet. Vi steker kjøttdeig og krydrer den med vår egne krydderblanding, som vi kaller Middelhavsdrøm. Deretter blander vi kjøttdeig, stekt sjampinjong, spaghetti, grønnkål og mornaysaus til en nydelig og kremet pastarett, og pynter alt med fersk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
100 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
200 g
Sjampinjong
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
4 g
Middelhavsdrøm
1 pose
Bladpersille
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Hvitløk
50 g
Grønnkål
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp saltet vann i en kjele.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] før du heller av resten. Tilsett en skvett olivenolje til spaghettien om ønskelig.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at spaghettien er gjennomkokt, men fremdeles med litt tyggemotstand.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig og Middelhavsdrøm i 4-5 min, til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Skjær sopp i tynne skiver.
Finhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Fjern stilken og finhakk grønnkål.
Overfør kjøttdeig til en skål.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek sopp under omrøring i 3-4 min, til gylne.
Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett kjøttdeig til stekepannen med sopp. Tilsett grønnkål, kyllingbuljong, spaghetti, pastavann [1 dl 2 dl] og mornaysaus. Bland godt. Varm opp i 2-3 min, eller til kålen har falt sammen.
TIPS: Ser det tørt ut, tilsett litt mer pastavann.
Anrett spaghetti i dype tallerkener og topp med et dryss persille.