Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Denne midtøsteninspirerte middagsretten kombinerer spennende smaker, krydder og farger som løfter stemningen rundt bordet. Vi lager smørkokt ris med smak av spisskummen og tranebær, mettende krydrede vegetarboller, en frisk salat med rødløk, agurk og mynte og til slutt en hvitløksyoghurt som passer utmerket til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Panamat
150 g
Langkornet hvit ris
40 g
Tranebær
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
1 stk
Hvitløk
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pose
Mynte
1 stk
Agurk
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ stk
Sitron
2 g
Spisskummin, støtt
½ stk
Rødløk
1 ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 2)
2 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Smelt smør [1 ss | 2 ss] på middels varme i en mellomstor kjele med lokk.
Stek spisskummin i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann [2,5 dl | 5 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og rør inn tranebær. La stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, del sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Del rødløk [1/2 stk, 2P] i to og skjær i tynne skiver.
Bland løk, salt [1/4 ts |1/2 ts], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en stor skvett sitronsaft i en stor skål. Sett til side.
Bland vegetardeig, Panamat, egg [2 stk | 4 stk], panko, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål.
Fukt hendene og form vegetarboller (4 per person).
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til lett gylne.
TIPS: Vegetarfarsen er litt løs, klem derfor forsiktig rundt vegetarbollene slik at de holder formen.
I mellomtiden, grovhakk agurk.
Finhakk mynte.
Skyll spinat.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, yoghurt og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.
Bland agurk, mynte, spinat og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] sammen med løken.
Anrett vegetarboller, salat og ris i seksjoner på tallerkener.
Legg en klatt hvitløksyoghurt på siden.