Midtøsten-inspirert vegetarboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Midtøsten-inspirert vegetarboller

Midtøsten-inspirert vegetarboller

med tranebærris og hvitløksyoghurt

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Denne midtøsteninspirerte middagsretten kombinerer spennende smaker, krydder og farger som løfter stemningen rundt bordet. Vi lager smørkokt ris med smak av spisskummen og tranebær, mettende krydrede vegetarboller, en frisk salat med rødløk, agurk og mynte og til slutt en hvitløksyoghurt som passer utmerket til.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Gluten
Bygg
Soya
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Panamat

150 g

Langkornet hvit ris

40 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

1 stk

Hvitløk

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pose

Mynte

1 stk

Agurk

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

½ stk

Sitron

2 g

Spisskummin, støtt

½ stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 2)

2 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier819 kcal
Energi (kj)3425 kj
Fett30.2 g
Mettet fett11.9 g
Karbohydrater97 g
Sukker23.5 g
Protein33.4 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Medium Saucepan

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Smelt smør [1 ss | 2 ss] på middels varme i en mellomstor kjele med lokk.

Stek spisskummin i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann [2,5 dl | 5 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og rør inn tranebær. La stå med lokk i ytterligere 10 min. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Forbered rødløk
2

I mellomtiden, del sitron [1/2 stk, 2P] i to.

Del rødløk [1/2 stk, 2P] i to og skjær i tynne skiver.

Bland løk, salt [1/4 ts |1/2 ts], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en stor skvett sitronsaft i en stor skål. Sett til side.

Lag vegetarboller
3

Bland vegetardeig, Panamat, egg [2 stk | 4 stk], panko, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål.

Fukt hendene og form vegetarboller (4 per person).

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til lett gylne.

TIPS: Vegetarfarsen er litt løs, klem derfor forsiktig rundt vegetarbollene slik at de holder formen.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, grovhakk agurk.

Finhakk mynte.

Skyll spinat.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, yoghurt og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.

Lag salat
5

Bland agurk, mynte, spinat og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] sammen med løken.

Server
6

Anrett vegetarboller, salat og ris i seksjoner på tallerkener.

Legg en klatt hvitløksyoghurt på siden.