Piff opp ukesmenyen med vår Midtøsten-inspirerte salat! Denne raske vegetarretten er full av herlige farger og krydder. Vi serverer en frisk og grønn salat på en seng av ovnsbakt potet og gulrot, og topper det hele med smuldret salatost, granateplekjerner og et dryss pistasjnøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
2 stk
Gulrot
4 g
Saha-Ras
½ stk
Granateple
60 g
Spinat
1 stk
Tomat
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
25 g
Tahini
(Inneholder Sesam)
1 stk
Sitron
1 stk
Hvitløk
15 g
Pistasjnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
½ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Vann til dressing
½ ts
Sukker til dressing
¼ ts
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Saha-Ras, salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.
TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.
Grovhakk tomat.
Skyll spinat.
Legg posen med pistasjnøtter på benkeplaten. Bank posen med bunnen av en stekepanne, så nøttene knuses.
Finhakk eller press hvitløk.
Halver sitron.
Bland hvitløk, tahini, vann, en skvett sitronsaft, yoghurt, sukker, salt og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.
Smuldre salatost.
Anrett potet, gulrot, spinat og tomat i skåler.
Topp med smuldret salatost, granateple, pistasjnøtter og en klatt yoghurtdressing.