Midtøsten-inspiret salat og bakte grønnsaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Midtøsten-inspiret salat og bakte grønnsaker

Midtøsten-inspiret salat og bakte grønnsaker

med granateple og pistasjnøtter

Piff opp ukesmenyen med vår Midtøsten-inspirerte salat! Denne raske vegetarretten er full av herlige farger og krydder. Vi serverer en frisk og grønn salat på en seng av ovnsbakt potet og gulrot, og topper det hele med smuldret salatost, granateplekjerner og et dryss pistasjnøtter.

Allergener:
Melk
Sesam
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

2 stk

Gulrot

4 g

Saha-Ras

½ stk

Granateple

60 g

Spinat

1 stk

Tomat

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

25 g

Tahini

(Inneholder Sesam)

1 stk

Sitron

1 stk

Hvitløk

15 g

Pistasjnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Vann til dressing

½ ts

Sukker til dressing

¼ ts

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier615 kcal
Energi (kj)2572 kj
Fett26.4 g
Mettet fett11.2 g
Karbohydrater72.1 g
Sukker22.9 g
Protein21.9 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Saha-Ras, salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered granateple
2

Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.

TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

Forbered råvarer
3

Grovhakk tomat.

Skyll spinat.

Legg posen med pistasjnøtter på benkeplaten. Bank posen med bunnen av en stekepanne, så nøttene knuses.

Lag dressing
4

Finhakk eller press hvitløk.

Halver sitron.

Bland hvitløk, tahini, vann, en skvett sitronsaft, yoghurt, sukker, salt og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.

Forbered ost
5

Smuldre salatost.

Server
6

Anrett potet, gulrot, spinat og tomat i skåler.

Topp med smuldret salatost, granateple, pistasjnøtter og en klatt yoghurtdressing.