Kikert buddha-bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kikert buddha-bowl

Kikert buddha-bowl

med tahinidressing og za'atar-chips

La deg imponere av denne midtøstlige middagsretten, en rett som passer perfekt for den som liker gode smaker og spennende krydder. Retten består av en couscous med mandler og spisskummin, sprø tortillachips med za’atar-krydder, ovnsbakte kikerter og en frisk salat med agurk, tomat og mynte. Vi skal også servere en tahinidressing med et friskt hint av sitron.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Sesam
Gluten
Hvete
Melk
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Kikerter

25 g

Tahini

(Inneholder Sesam)

½ stk

Sitron

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

1 pose

Mynte

1 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk Kan inneholde Melk)

4 g

Za'atar

(Inneholder Sesam)

4 g

Saha-Ras

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

2 g

Spisskummin, støtt

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter)

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

2.5 dl

Vann (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier864 kcal
Energi (kj)3614 kj
Fett46.3 g
Mettet fett8.3 g
Karbohydrater77.5 g
Sukker7.1 g
Protein24.9 g
Natrium162 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag tahinidressing og salat
1

Forvarm ovnen til 220°C/ 200°C (varmluft).

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland yoghurt, tahini, salt [1/4 ts | 1/2 ts], vann [2 ss | 4 ss], en klype pepper og en skvett sitronsaft i en liten skål. Sett til side. 

Grovhakk tomat, mynte og agurk. Bland sammen med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en mellomstor skål. Sett til side.

Skyll spinat.

Forbered tortillabrød
2

Skjær tortillabrød [1/2 pakke, 2P] i 2 cm firkanter.

Bland tortilla, olivenolje [1 ss | 2 ss] og za'atar [1/2 pose, 2P] i en skål. 

Fordel tortilla i ett lag på et stekebrett med bakepapir. Sett til side.

Ovnsbak kikerter
3

Hell væske av kikerter.

Overfør kikerter til et annet stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med Saha-Ras og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gylne.

 

Lag couscous
4

I mellomtiden, grovhakk mandler.

Varm opp en mellomstor kjele på middels høy varme.

Rist mandler i 2-3 min, eller til gylne.

Tilsett vann [2,5 dl | 5 dl], spisskummin og salt [1/2 ts | 1 ts]. Kok opp.

Tilsett couscous og olivenolje [1 ss | 2 ss]. Rør, sett på lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, eller til vannet er absorbert.

Rør opp med en gaffel.

Varm tortillabrød
5

Når kikertene har 5 min igjen, sett tortillabrød inn i ovnen og bak i 5-6 min, eller til gylne. 

Rett før servering, bland spinat sammen med agurk og tomat. 

Server
6

Anrett couscous, kikerter, salat og tortillabrød i seksjoner i skåler.

Drypp tahinidressing over hele retten.