La deg imponere av denne midtøstlige middagsretten, en rett som passer perfekt for den som liker gode smaker og spennende krydder. Retten består av en couscous med mandler og spisskummin, sprø tortillachips med za’atar-krydder, ovnsbakte kikerter og en frisk salat med agurk, tomat og mynte. Vi skal også servere en tahinidressing med et friskt hint av sitron.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kikerter
25 g
Tahini
(Inneholder Sesam)
½ stk
Sitron
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 pose
Mynte
1 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk Kan inneholde Melk)
4 g
Za'atar
(Inneholder Sesam)
4 g
Saha-Ras
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
2 g
Spisskummin, støtt
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
2.5 dl
Vann (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Forvarm ovnen til 220°C/ 200°C (varmluft).
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland yoghurt, tahini, salt [1/4 ts | 1/2 ts], vann [2 ss | 4 ss], en klype pepper og en skvett sitronsaft i en liten skål. Sett til side.
Grovhakk tomat, mynte og agurk. Bland sammen med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en mellomstor skål. Sett til side.
Skyll spinat.
Skjær tortillabrød [1/2 pakke, 2P] i 2 cm firkanter.
Bland tortilla, olivenolje [1 ss | 2 ss] og za'atar [1/2 pose, 2P] i en skål.
Fordel tortilla i ett lag på et stekebrett med bakepapir. Sett til side.
Hell væske av kikerter.
Overfør kikerter til et annet stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med Saha-Ras og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gylne.
I mellomtiden, grovhakk mandler.
Varm opp en mellomstor kjele på middels høy varme.
Rist mandler i 2-3 min, eller til gylne.
Tilsett vann [2,5 dl | 5 dl], spisskummin og salt [1/2 ts | 1 ts]. Kok opp.
Tilsett couscous og olivenolje [1 ss | 2 ss]. Rør, sett på lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, eller til vannet er absorbert.
Rør opp med en gaffel.
Når kikertene har 5 min igjen, sett tortillabrød inn i ovnen og bak i 5-6 min, eller til gylne.
Rett før servering, bland spinat sammen med agurk og tomat.
Anrett couscous, kikerter, salat og tortillabrød i seksjoner i skåler.
Drypp tahinidressing over hele retten.