Mild karrigryte med kjøttdeig
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild karrigryte med kjøttdeig

Mild karrigryte med kjøttdeig

og ris, cashewnøtter og koriander

Tags:
Barnevennlig

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

200 ml

Kokosmelk

150 g

Basmatiris

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

2 stk

Gulrot

1 pose

Koriander

20 g

Cashewnøtter

150 g

Spisskål, skåret

4 g

Curry-On

8 g

Goan Xacuti

4 g

Kyllingbuljong

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier847 kcal
Energi (kj)3542 kj
Fett42.49 g
Mettet fett24.5 g
Karbohydrater79.05 g
Sukker22.7 g
Protein38.18 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts], rør rundt og senk til middels lav varme. La simre i 10 min. Ta kjelen av komfyren og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil alt vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 


Forbered grønnsaker
2

Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Riv gulrot (uskrellet) grovt. 


Stek kjøtt og grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk, gul karri og Goan Xacuti krydderblanding og stek i 1-2 min, inntil velduftende. Tilsett kjøttdeig og stek i 4-5 min, inntil brunet. Bruk en tresleiv til å bryte opp kjøttdeigen. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt. Tilsett kål og gulrot, og stek i ytterligere 4 min. 


Lag karri
4

Tilsett kokosmelk, kyllingbuljong, salt* [1 ts | 2 ts] og pepper* i stekepannen. La simre i 2-3 min. 


Forbered råvarer
5

Finhakk koriander. Grovhakk cashewnøtter. 


Servér
6

Anrett ris i skåler. Topp med karrigryte og cashewnøtter. Pynt med koriander og chiliflak (hvis ønskelig).