Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
200 ml
Kokosmelk
150 g
Basmatiris
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
2 stk
Gulrot
1 pose
Koriander
20 g
Cashewnøtter
150 g
Spisskål, skåret
4 g
Curry-On
8 g
Goan Xacuti
4 g
Kyllingbuljong
1 g
Chiliflak
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ts
Salt (steg 4)
Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts], rør rundt og senk til middels lav varme. La simre i 10 min. Ta kjelen av komfyren og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil alt vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Riv gulrot (uskrellet) grovt.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk, gul karri og Goan Xacuti krydderblanding og stek i 1-2 min, inntil velduftende. Tilsett kjøttdeig og stek i 4-5 min, inntil brunet. Bruk en tresleiv til å bryte opp kjøttdeigen. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt. Tilsett kål og gulrot, og stek i ytterligere 4 min.
Tilsett kokosmelk, kyllingbuljong, salt* [1 ts | 2 ts] og pepper* i stekepannen. La simre i 2-3 min.
Finhakk koriander. Grovhakk cashewnøtter.
Anrett ris i skåler. Topp med karrigryte og cashewnøtter. Pynt med koriander og chiliflak (hvis ønskelig).