topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild soltørket tomat-orzo

Mild soltørket tomat-orzo

med squash og basilikumspangratatto

I denne retten har vi byttet ut risen med pastaformen orzo og laget en kreativ orzotto. Først steker vi orzo sammen med løk, squash, hvitløk og soltørkede tomater. Deretter blander vi inn ost og fløte. Vi legger også til spinat for ekstra fylde. Retten toppes med ristet panko med basilikum og frisk ruccola.

Tags:
Vegetar
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

180 g

Orzo

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

50 g

Soltørkede tomater

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 pose

Basilikum

4 g

Hvitløksflørt

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

½ stk

Squash

40 g

Ruccola

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

½ boks

Tomatpure

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Salt (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

4.5 dl

Vann (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier748 kcal
Energi (kj)3131 kj
Fett33.9 g
Mettet fett12.8 g
Karbohydrater85.2 g
Sukker16.5 g
Protein21.7 g
Natrium424.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Rist panko
1

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist panko [1/2 pose, 2P] i 3-4 min, eller til gyllent og sprøtt.

Krydre med en klype salt og pepper. 

Overfør til en skål og sett til side.

Forbered råvarer
2

Grovhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk soltørkede tomater.

Riv squash [1/2 stk, 2P] grovt.

Stek grønnsaker og orzo
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek løk og squash i 5-6 min, eller til mykt og brunet.

Tilsett hvitløk, Hvitløksflørt, orzo, salt [1/2 ts | 1 ts], sukker [1/2 ts | 1 ts], tomatpure [1/2 boks, 2P] og soltørkede tomater.

Kok i 1 min, eller til velduftende.

Lag orzotto
4

Tilsett vann [4,5 dl | 9 dl], grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts].

Kok opp. Senk varmen til middels og la putre under lokk i 12-14 min, eller til orzo er 'al dente'. Rør av og til.

TIPS: 'Al dente' betyr at orzo er myk med litt tyggemotstand.

TIPS: Tilsett litt mer vann om orzottoen ser tørr ut.

TIPS: Bruk aluminiumsfolie dersom du ikke har lokk.

Bland sammen
5

I mellomtiden, skyll spinat og ruccola (separat).

Grovhakk basilikum og bland sammen med panko.

Bland ruccola, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en skål.

Rett før servering, bland finrevet ost, matfløte [1/2 pakke, 2P] og spinat sammen med orzotto. Kok videre i 1 min, eller til spinaten har falt sammen.

TIPS: Tilsett litt mer vann om orzottoen ser tørr ut.

 

Server
6

Anrett orzotto i skåler.

Strø over panko og topp med ruccola.