I denne retten har vi byttet ut risen med pastaformen orzo og laget en kreativ orzotto. Først steker vi orzo sammen med løk, squash, hvitløk og soltørkede tomater. Deretter blander vi inn ost og fløte. Vi legger også til spinat for ekstra fylde. Retten toppes med ristet panko med basilikum og frisk ruccola.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
180 g
Orzo
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
50 g
Soltørkede tomater
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pose
Basilikum
4 g
Hvitløksflørt
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
½ stk
Squash
40 g
Ruccola
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ boks
Tomatpure
½ ss
Olivenolje (steg 1)
½ ts
Salt (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
4.5 dl
Vann (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist panko [1/2 pose, 2P] i 3-4 min, eller til gyllent og sprøtt.
Krydre med en klype salt og pepper.
Overfør til en skål og sett til side.
Grovhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk soltørkede tomater.
Riv squash [1/2 stk, 2P] grovt.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek løk og squash i 5-6 min, eller til mykt og brunet.
Tilsett hvitløk, Hvitløksflørt, orzo, salt [1/2 ts | 1 ts], sukker [1/2 ts | 1 ts], tomatpure [1/2 boks, 2P] og soltørkede tomater.
Kok i 1 min, eller til velduftende.
Tilsett vann [4,5 dl | 9 dl], grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts].
Kok opp. Senk varmen til middels og la putre under lokk i 12-14 min, eller til orzo er 'al dente'. Rør av og til.
TIPS: 'Al dente' betyr at orzo er myk med litt tyggemotstand.
TIPS: Tilsett litt mer vann om orzottoen ser tørr ut.
TIPS: Bruk aluminiumsfolie dersom du ikke har lokk.
I mellomtiden, skyll spinat og ruccola (separat).
Grovhakk basilikum og bland sammen med panko.
Bland ruccola, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en skål.
Rett før servering, bland finrevet ost, matfløte [1/2 pakke, 2P] og spinat sammen med orzotto. Kok videre i 1 min, eller til spinaten har falt sammen.
TIPS: Tilsett litt mer vann om orzottoen ser tørr ut.
Anrett orzotto i skåler.
Strø over panko og topp med ruccola.