topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Misostekt svinekjøtt

Misostekt svinekjøtt

med stekte grønnsaker og fersk vårløk

Bli med på en kulinarisk reise til Japan! Vi skal sette stekepannen i arbeid og steke svinekjøtt, squash og paprika. For en fremhevet umami-smak skal vi lage en balansert misosaus som i beste japansk stil tilfører både salt og sødme. Som tilbehør tar vi med den tradisjonelle risen og som pynt drysser vi over den klassiske vårløken og ristede sesamfrø som tilfører en passende nøttesmak.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Proteinrik
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Paprika

1 stk

Squash

30 g

Misopasta

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Vårløk

150 g

Langkornet hvit ris

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

5 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 dl

Vann (steg 5)

3 ts

Sukker (steg 5)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier611 kcal
Energi (kj)2555 kj
Fett9.1 g
Mettet fett2.1 g
Karbohydrater82 g
Sukker15.5 g
Protein47.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk. 

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk varmen til middels lav og la putre i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!  

Rist sesamfrø
2

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. 

Rist sesamfrø [1/2 pose, 2P] i 2-3 min, eller til gylne. 

Sett til side i en skål.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, skjær paprika i 2 cm biter. 

Skjær squash i 1 cm halvmåner. 

Skjær kjøtt (på et eget skjærebrett) i 2 cm biter. 

Krydre kjøtt med en klype salt og pepper.

Stek kjøtt og grønnsaker
4

Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] til stekepannen og varm opp på middels høy varme. 

Stek kjøtt i 2-3 min, eller til det begynner å bli brunt. 

Tilsett paprika og squash, og stek videre i 3-4 min, eller til grønnsakene er møre.

Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. 

TIPS: Kjøttet er ferdig når det ikke lenger er rosa i midten.

Lag misosaus
5

Skjær vårløk i tynne skiver. 

Finhakk eller press hvitløk. 

Bland misopasta, soyasaus [1/2 pose, 2P], hvitløk, vann [1 dl | 2 dl], sukker [1 ss | 2 ss] og hvetemel [1/2 ss | 1 ss] i en liten skål. 

Senk varmen på stekepannen til middels, og rør inn misosaus.

Kok i 1-2 min, eller til sausen begynner å tykne.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. 

Topp med misokjøtt og grønnsaker. 

Pynt med ristede sesamfrø og vårløk.