Bli med på en kulinarisk reise til Japan! Vi skal sette stekepannen i arbeid og steke svinekjøtt, squash og paprika. For en fremhevet umami-smak skal vi lage en balansert misosaus som i beste japansk stil tilfører både salt og sødme. Som tilbehør tar vi med den tradisjonelle risen og som pynt drysser vi over den klassiske vårløken og ristede sesamfrø som tilfører en passende nøttesmak.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Paprika
1 stk
Squash
30 g
Misopasta
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Vårløk
150 g
Langkornet hvit ris
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
5 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 dl
Vann (steg 5)
3 ts
Sukker (steg 5)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk varmen til middels lav og la putre i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist sesamfrø [1/2 pose, 2P] i 2-3 min, eller til gylne.
Sett til side i en skål.
I mellomtiden, skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær squash i 1 cm halvmåner.
Skjær kjøtt (på et eget skjærebrett) i 2 cm biter.
Krydre kjøtt med en klype salt og pepper.
Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] til stekepannen og varm opp på middels høy varme.
Stek kjøtt i 2-3 min, eller til det begynner å bli brunt.
Tilsett paprika og squash, og stek videre i 3-4 min, eller til grønnsakene er møre.
Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det ikke lenger er rosa i midten.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland misopasta, soyasaus [1/2 pose, 2P], hvitløk, vann [1 dl | 2 dl], sukker [1 ss | 2 ss] og hvetemel [1/2 ss | 1 ss] i en liten skål.
Senk varmen på stekepannen til middels, og rør inn misosaus.
Kok i 1-2 min, eller til sausen begynner å tykne.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med misokjøtt og grønnsaker.
Pynt med ristede sesamfrø og vårløk.