Cheddarpanert kylling og sitrondressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheddarpanert kylling og sitrondressing

Cheddarpanert kylling og sitrondressing

med grønnsaksmos og eple- og kålsalat

Panert kylling er en innertier hos samtlige i familien, og denne oppskriften er intet unntak. Vi panerer kyllingen med cheddar for å gi den ekstra smak, og serverer kyllingen med hvitløksduftende gulrot- og potetmos, kålsalat med sprø epler og en syrlig sitrondressing.

Allergener:
Melk
Selleri
Sennep
Gluten
Hvete
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Bakepotet

2 stk

Gulrot

1 stk

Hvitløk

300 g

Kyllingbryst

50 g

Cheddar/Gouda ostemix, revet

(Inneholder Melk)

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder Selleri, Sennep)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Eple

150 g

Kålblanding

50 ml

Sitrondressing med kjernemelk

(Inneholder Melk, Sennep, Egg Kan inneholde Selleri, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Mel til panering

1

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier687 kcal
Energi (kj)2874 kj
Fett28.6 g
Mettet fett9.2 g
Karbohydrater56.8 g
Sukker18.4 g
Protein53 g
Natrium1872.8 mg

Framgangsmåte

Lag mos
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet og gulrot i 2 cm store btier.

Skrell hvitløk.

Kok hvitløk, potet og gulrot i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet, og mos grønnsaker med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.

Forbered kylling
2

Legg kylling mellom to bakepapir og bank med en kjøtthammer eller en kjevle til den får en jevn tykkelse på 2 cm.

Krydre med salt.

Paner kylling
3

Bland hvetemel og en klype salt og pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Bland ost, Hello Sunrise, panko og en klype pepper i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling først i hvetemel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Legg over på en tallerken.

Stek kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland salat
5

I mellomtiden, riv eple grovt.

Bland eple, kålblanding, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Server
6

Anrett mos, kylling og kålsalat på tallerkener.

Server med en klatt sitrondressing.