Panert kylling er en innertier hos samtlige i familien, og denne oppskriften er intet unntak. Vi panerer kyllingen med cheddar for å gi den ekstra smak, og serverer kyllingen med hvitløksduftende gulrot- og potetmos, kålsalat med sprø epler og en syrlig sitrondressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Bakepotet
2 stk
Gulrot
1 stk
Hvitløk
300 g
Kyllingbryst
50 g
Cheddar/Gouda ostemix, revet
(Inneholder Melk)
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder Selleri, Sennep)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Eple
150 g
Kålblanding
50 ml
Sitrondressing med kjernemelk
(Inneholder Melk, Sennep, Egg Kan inneholde Selleri, Soya)
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Mel til panering
1
Egg til panering
1 ss
Olje til steking
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet og gulrot i 2 cm store btier.
Skrell hvitløk.
Kok hvitløk, potet og gulrot i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet, og mos grønnsaker med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.
Legg kylling mellom to bakepapir og bank med en kjøtthammer eller en kjevle til den får en jevn tykkelse på 2 cm.
Krydre med salt.
Bland hvetemel og en klype salt og pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Bland ost, Hello Sunrise, panko og en klype pepper i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling først i hvetemel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Legg over på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, riv eple grovt.
Bland eple, kålblanding, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Anrett mos, kylling og kålsalat på tallerkener.
Server med en klatt sitrondressing.