Gjør alle klare til en velsmakende afrikansk gryterettfest med masse smaker og spennende krydder. Vi lar en stor neve kikerter gjøre seg sprø i ovnen og i mellomtiden fyller vi en stor stekepanne med løk, gulrot, røde linser, kikerter og spinat. Krydder med ingefær, paprika og chili skal også med. Sausen lager vi med hakkede tomater. Retten toppes med sprø kikerter, en klatt yoghurt og et dryss persille. Vi legger også ved lune pitabrød!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kikerter
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
4 g
Saha-Ras
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
2 stk
Pitabrød
(Inneholder Hvete, Gluten)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ g
Chiliflak
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
4 g
Røkt paprikapulver
1 pose
Bladpersille
100 g
Røde linser
(Kan inneholde Gluten)
1 stk
Løk
1 stk
Gulrot
10 g
Ingefærpasta
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Sukker (steg 4)
4.5 dl
Vann (steg 4)
Forvarm oven til 220°C/ 200°C (varmluft).
Skyll kikerter og tørk med et håndkle.
Overfør halvparten av kikertene til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med halvparten av røkt paprikapulver og en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne.
I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.
Skrell og riv løk grovt.
Skyll røde linser.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk, ingefærpasta og gulrot i 3-4 min, eller til mykt.
Tilsett røde linser, Saha-Ras, resterende kikerter, chiliflak [1/2 pose, 2P], grønnsaksbuljong og resterende røkt paprikapulver. Rør godt og stek i 1 min, eller til velduftende.
TIPS: Liker du ikke sterk mat? Reduser eller dropp chilien!
Tilsett hakkede tomater, salt [1/2 ts | 1 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [4,5 dl | 9 dl].
Kok opp og deretter senk varmen til middels. La putre i 20-22 min, eller til linsene er myke og sausen har tyknet.
Smak til med salt og pepper.
I mellomtiden, dersom du ønsker pitabrødene varmet, legg dem direkte på en rist og varm i ovnen i 3-4 min, eller til gjennomvarme.
Finhakk persille.
Skyll spinat og rør sammen med linsene rett før servering.
TIPS: Pitabrødene leveres spiseklare, men for et optimalt resultat, anbefaler vi at de varmes.
Anrett linsegryte i skåler.
Topp med ovnsbakte kikerter, en klatt yoghurt og et dryss persille.
Skjær pitabrød i to og legg på siden.