Orzo og svinekjøtt med cherrytomater og friske sukkererter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
125 g
Cherrytomater
1 boks
Tomatpure
180 g
Orzo
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
1 pose
Basilikum
1 stk
Hvitløk
4 g
Hvitløksflørt
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
75 g
Sukkererter
300 g
Svin ytrefilet
4 dl
Vann (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
Finhakk løk. Del sukkererter [½ pakke, 2P] i to på tvers. Skjær svinekjøtt i 2 cm biter på et eget skjærebrett. Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk basilikumblader.
Varm opp en skvett olivenolje i en kjele på middels varme. Stek løk, svinekjøtt, Hvitløksflørt og hvitløk i 1-2 min.
Tilsett cherrytomater og stek i ytterligere 3-4 min. Rør inn tomatpuré.
Tilsett orzo, en klype pepper og salt [½ ts | 1 ts] til kjelen og stek i 1 min. Tilsett vann [4 dl | 8 dl] og kok opp. Senk til middels lav varme og la koke under lokk i 8-10 min, eller til ‘al dente’.
Tilsett finrevet ost, basilikum og sukkererter (spar litt av alt til pynt). Bland godt.
Anrett orzotto med svinekjøtt i dype tallerkener og strø over resterende basilikum, finrevet ost og sukkererter.