Ostebakt kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ostebakt kylling

Ostebakt kylling

med frisk tomatsalat og srirachamajones

Kylling, ost og tomat. Tre fantastiske ingredienser som de fleste elsker. I dag baker vi kylling med ost, og serverer den med en frisk tomatsalat med rødløk. Ovnsbakte poteter og paprika, en sterk srirachamajones og fersk koriander gjør retten komplett.

Tags:
Enkel
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Paprika

½ stk

Rødløk

2 stk

Tomat

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

50 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 pose

Koriander

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier647 kcal
Energi (kj)2706 kj
Fett27.5 g
Mettet fett4.8 g
Karbohydrater55.7 g
Sukker12.6 g
Protein43.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekebrett

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær potet (uskrelt) og paprika i 2 cm biter. 

Fordel potet og paprika på et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mørt. 

Forbered råvarer
2

Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P]. 

Skjær tomat i 2 cm biter.

Lag salsa
3

Bland tomat og rødløk i en skål. 

Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Ovnsbak kylling
4

Krydre kylling med en klype salt. 

Overfør til en ildfast form. 

Når grønnsakene har 20 min igjen av steketiden, sett kylling inn i ovnen og bak i 10 min.

Tilsett ost
5

Etter 10 min, dryss finrevet ost over kyllingen og stek videre i 3-4 min, eller til kyllingen er gjennomstekt og osten har smeltet.

Mens kyllingen steker, plukk korianderblad.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Skjær kylling i 1 cm skiver. 

Anrett ovnsbakte grønnsaker på tallerkener. 

Topp med kylling og salsa. 

Drypp over en skvett sriracha etter smak. 

Pynt med koriander.