Kylling, ost og tomat. Tre fantastiske ingredienser som de fleste elsker. I dag baker vi kylling med ost, og serverer den med en frisk tomatsalat med rødløk. Ovnsbakte poteter og paprika, en sterk srirachamajones og fersk koriander gjør retten komplett.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Paprika
½ stk
Rødløk
2 stk
Tomat
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 pose
Koriander
¼ ts
Salt (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) og paprika i 2 cm biter.
Fordel potet og paprika på et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mørt.
Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].
Skjær tomat i 2 cm biter.
Bland tomat og rødløk i en skål.
Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Krydre kylling med en klype salt.
Overfør til en ildfast form.
Når grønnsakene har 20 min igjen av steketiden, sett kylling inn i ovnen og bak i 10 min.
Etter 10 min, dryss finrevet ost over kyllingen og stek videre i 3-4 min, eller til kyllingen er gjennomstekt og osten har smeltet.
Mens kyllingen steker, plukk korianderblad.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær kylling i 1 cm skiver.
Anrett ovnsbakte grønnsaker på tallerkener.
Topp med kylling og salsa.
Drypp over en skvett sriracha etter smak.
Pynt med koriander.