Ostebakt kylling Kiev
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ostebakt kylling Kiev

Ostebakt kylling Kiev

med kålsalat og myk potetmos

Dagens middag er et mesterverk, og vi skal lage et portrett verdig av vår versjon av den klassiske Kylling Kiev. Vi fyller kyllingen med hjemmelaget basilikum- og hvitløkssmør og et raust dryss gouda. Tilbehøret består av fløyelsmyk potetmos (også med ost), en velbalansert salat med tranebær, honning og sennep og til slutt en nøye utvalgt fløtesaus (også med basilikum). Her får alle ingredienser skinne!

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sulfitter
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

150 g

Spisskål, skåret

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

1 pose

Basilikum

1 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

400 g

Bakepotet

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

3 ss

Melk (steg 1)

2 ss

Smør (steg 1)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1035 kcal
Energi (kj)4330 kj
Fett53.1 g
Mettet fett26.7 g
Karbohydrater82.4 g
Sukker17.3 g
Protein61.2 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Ta smør [2 ss | 4 ss] ut av kjøleskapet.

Kok opp saltet vann i en kjele.

Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.

Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.

Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], finrevet ost og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Mos til mykt med en potetmoser eller gaffel.

Tilsett en klatt smør og en klype pepper om ønskelig.

Sett på lokk og sett til side.

Lag hvitløkssmør
2

I mellomtiden, finhakk basilikum.

Finhakk eller press hvitløk.

Mos sammen hvitløk, halvparten av basilikum og det romtempererte smøret i en skål. 

Panér kylling
3

Legg kylling på et separat skjærebrett. Legg en flat hånd på kyllingen, og skjær på skrått. Ikke skjær helt gjennom.

Åpne kylling som en bok og krydre med en klype salt. Smør på hvitløkssmør og dryss med gouda. Lukk kylling.

Ha mel [2 ss | 4 ss] i en skål.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen skål.

Bland panko, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en tredje skål.

Vend kylling forsiktig i mel, så i egg og sist i panko.

Sett til side.

Stek kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 2-3 min på hver side.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Vær forsiktig ved panering av kylling slik at hvitløkssmøret ikke faller ut. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.

Lag salat og saus
5

Bland spisskål, tranebær, en klype salt og honning- og sennepsdressing i en mellomstor skål.

Vask stekepannen, vær forsiktig om oljen enda er varm. Varm opp på middels varme. 

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong og vann [1/2 dl | 1 dl]. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm.

Rett før servering, rør inn resterende basilikum.

Server
6

Anrett kylling, potetmos og salat på tallerkener.

Hell saus langs kylling og potetmosen.