Dagens middag er et mesterverk, og vi skal lage et portrett verdig av vår versjon av den klassiske Kylling Kiev. Vi fyller kyllingen med hjemmelaget basilikum- og hvitløkssmør og et raust dryss gouda. Tilbehøret består av fløyelsmyk potetmos (også med ost), en velbalansert salat med tranebær, honning og sennep og til slutt en nøye utvalgt fløtesaus (også med basilikum). Her får alle ingredienser skinne!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 g
Spisskål, skåret
20 g
Tranebær
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
1 pose
Basilikum
1 stk
Hvitløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
400 g
Bakepotet
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
¼ ts
Salt (steg 1)
3 ss
Melk (steg 1)
2 ss
Smør (steg 1)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ dl
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Ta smør [2 ss | 4 ss] ut av kjøleskapet.
Kok opp saltet vann i en kjele.
Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], finrevet ost og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Mos til mykt med en potetmoser eller gaffel.
Tilsett en klatt smør og en klype pepper om ønskelig.
Sett på lokk og sett til side.
I mellomtiden, finhakk basilikum.
Finhakk eller press hvitløk.
Mos sammen hvitløk, halvparten av basilikum og det romtempererte smøret i en skål.
Legg kylling på et separat skjærebrett. Legg en flat hånd på kyllingen, og skjær på skrått. Ikke skjær helt gjennom.
Åpne kylling som en bok og krydre med en klype salt. Smør på hvitløkssmør og dryss med gouda. Lukk kylling.
Ha mel [2 ss | 4 ss] i en skål.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen skål.
Bland panko, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en tredje skål.
Vend kylling forsiktig i mel, så i egg og sist i panko.
Sett til side.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 2-3 min på hver side.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Vær forsiktig ved panering av kylling slik at hvitløkssmøret ikke faller ut.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.
Bland spisskål, tranebær, en klype salt og honning- og sennepsdressing i en mellomstor skål.
Vask stekepannen, vær forsiktig om oljen enda er varm. Varm opp på middels varme.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong og vann [1/2 dl | 1 dl]. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm.
Rett før servering, rør inn resterende basilikum.
Anrett kylling, potetmos og salat på tallerkener.
Hell saus langs kylling og potetmosen.