Lasagne er alltid en sikker rett på middagsmenyen, men den kan alltids lages på nye og spennende måter. Vi erstatter de klassiske lasagneplatene med tortillabrød i strimler, og legger en tomatbasert kjøttsaus lagvis i en ildfast form. Det hele toppes med en fyldig ostesaus, samt et dryss finrevet ost, før lasagnen får godgjøre seg i ovnen. Server med en frisk gulrotsalat med basilikum som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Hvitløksflørt
4 g
Kyllingbuljong
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 stk
Gulrot
1 pose
Basilikum
2 stk
Hvitløk
1 ss
Olivenolje (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
1 dl
Vann (steg 2)
1 ss
Smør (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
10 ss
Melk (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Smør (steg 3)
1 ss
Hvetemel (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig i 4-5 min, til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Stek hvitløk, Middelhavsdrøm, kyllingbuljong og Hvitløksflørt med kjøttdeigen i 30 sek, til velduftende.
Tilsett hakkede tomater, salt [1/4 ts | 1/2 ts], smør [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og vann [1 dl | 2 dl]. La putre i 5-6 min, til sausen tykner.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
Tilsett hvetemel [1 ss | 2 ss], og visp til en jevning.
Visp inn litt og litt melk [2 dl | 4 dl], til sausen tykner, ca 3-4 min.
Tilsett salt [1/4 ts | 1/2 ts], halvparten av finrevet ost og en kype pepper. Visp til sausen er fri for klumper.
Legg halvparten av kjøttsaus i en liten ildfast form. [Bruk en stor ildfast form for 4P].
Skjær hvert tortillabrød i fire strimler. Legg halvparten av strimlene på kjøttsaus.
Fordel resten av kjøttsausen på tortillastrimlene, og topp med resterende tortillabrød.
Hell ostesaus på toppen, og dryss over resterende finrevet ost.
Bak i ovnen i 15-20 min, til sausen bobler og osten er gyllen.
I mellomtiden, grovhakk basilikum.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Bland basilikum, gulrot, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.
La lasagnen hvile før servering.
Fordel lasagne på tallerkener.
Server med gulrotsalat.