I dag kan du servere familien nydelig ostepanert svinekjøtt med spaghetti i tomatsaus. Vi serverer svinekjøtt og pasta med en frisk ruccolasalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
1 pose
Bladpersille
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
½ stk
Sitron
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
4 g
Middelhavsdrøm
300 g
Svin ytrefilet
40 g
Ruccola
1 stk
Egg (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Sukker (steg 4)
½ ts
Sukker (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok spaghetti [1/2 pakke, 2P] i 8-9 min, eller til 'al dente'. Hell av vannet og la pastaen hvile. Tilsett evt. en skvett olivenolje om ønskelig.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.
Finhakk persille. Visp egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken.
Bland panko, halvparten av persillen, halvparten av finrevet ost og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en annen dyp tallerken.
Krydre svinekjøtt med en klype salt og pepper. Skjær svinekjøtt i to like store stykker på langs, på et eget skjærebrett.
Dypp svinekjøtt først i egg, deretter i pankoblandingen. Sett til side, klar til steking.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme.
Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir på.
TIPS: Tilsett mer olivenolje om kjøttet setter seg fast.
Tørk av stekepannen og tilsett hakkede tomater, Middelhavsdrøm, resterende persille, sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype salt og pepper og la putre i 2-3 min.
Tilsett spaghetti og bland godt i 1 min, til gjennomvarmet.
Skjær sitron i to.
Bland sitronsaft [1/2 ss | 1 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper i en skål.
Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.
Anrett panert svinekjøtt og spaghetti på tallerkener.
Server ruccola ved siden av, og drypp sitrondressing over.
Strø resterende finrevet ost over spaghetti og salat.