Skjem bort middagsgjestene med en kremet risotto til middag! Risottoen smaksettes med sødmen fra ovnsbakt butternutgresskar og salt bacon. Den italienske klassikeren serveres med ristede gresskarkjerner og ruccolasalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Sjalottløk
150 g
Risottoris
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Hvitløk
1 pose
Salvie
140 g
Bacon, terninger
1 stk
Butternutgresskar
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
40 g
Ruccola
½ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Smør til risotto
6 dl
Vann til risotto
½ ts
Salt til risotto
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skrell og halver butternutgresskar. Fjern frø og skjær i 1 cm store biter.
Fordel gresskar på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk salvie og sjalottløk.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær sitron i båter.
Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon og sjalottløk i 4-5 min, eller til sjalottløk er myk.
Tilsett salvie og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett hvitløk og ris i stekepannen og stek i 1-2 min, eller til risen er gjennomsiktig.
Tilsett vann og kyllingbuljong, og kok opp. Senk til middels varme og la småkoke i 18-22 min, eller til buljongen er absorbert og risen er 'al dente'.
Når det gjenstår 3 min av gresskarets steketid, tilsett gresskarkjerner på stekebrettet og stek i resterende tid.
Skyll ruccola.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis risottoen virker tørr.
Ta pannen med ferdig risotto av varmen, og vend inn ovnsbakt gresskar og finrevet ost.
Krydre med salt og en stor klype pepper.
Bland ruccola, olivenolje, en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en stor skål.
Anrett risotto i skåler og topp med ruccolasalat.
Garner med gresskarkjerner og server med sitronbåter.