I dag frister vi med enkle og klassiske smaker med mange flotte farger. Ovnsbakt laks krydret med cajun-krydder smaker perfekt med ovnsbakt mais toppet med smør. Vi fortsetter bakingen i ovnen med løk og poteter, som vendes med fersk spinat. Alt toppes med en frisk sitronyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Maiskolbe
400 g
Småpoteter
1 stk
Rødløk
½ stk
Sitron
30 g
Spinat
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
2 ss
Olivenolje (steg 2)
2 ss
Smør (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet og løk i 2 cm biter og båter. Fordel på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Fjern skallet fra maiskolbe og del i to. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Pakk inn i folie og legg på brettet med potet og løk.
Bak alt i 20-30 min, eller til mør mais og gylne poteter.
I mellomtiden, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland olivenolje [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], Ay Cajun-ba, grønnsaksbuljong, en skvett sitronsaft og en klype pepper i en liten skål.
Skjær smør [2 ss | 4 ss] i små biter.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Når potetene har 8 min igjen, legg fisk med skinnet ned på stekebrettet. Drypp cajun-olje over fisk og grønnsaker. Fordel smørbitene jevnt utover stekebrettet.
Bak i ovnen i 7-8 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, skyll spinat.
Bland rømme, en stor skvett sitronsaft og en klype pepper i en liten skål.
Når grønnsakene er ferdig, bland spinat og grønnsaker sammen på stekebrettet, til spinaten faller sammen.
Anrett fisk, maiskolber og grønnsaker på tallerkener.
Hell over resterende smør fra stekebrettet.
Server sitrondressing på siden og drypp en klatt over.