Drøm deg bort til middelhavet med denne lekre fiskeoppskriften. Vi lar hysefileter godgjøre seg i ovnen, og server de med ovnsbakt squash, rødløk og oliven. Samtidig koker vi bulgur med soltørkede tomater og urtekrydder, til bulguren blir mør og luftig. Det hele serveres med et dryss fersk persille og solsikkefrø, med en klatt mild yoghurt på toppen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
50 g
Soltørkede tomater
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 stk
Squash
1 stk
Rødløk
35 g
Kalamataoliven
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
1 pose
Bladpersille
20 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
2.5 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Smør (steg 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær squash i 1 cm store biter.
Skjær løk i tynne skiver.
Grovhakk soltørkede tomater.
Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 4,5 dl].
Fordel squash, rødløk og oliven på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir.
Hell over en skvett olivenolje, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 12-15 min, eller til myke.
Tørk fisk med kjøkkenpapir, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Legg fisk i en ildfast form, hell over olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og bak i ovnen i 11-13 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt og flaker seg.
I mellomtiden, tilsett bulgur, soltørkede tomater, Mamas Favoritt og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i kjelen med kokende vann, og senk til middels lav varme.
La putre under lokk i 9-10 min, eller til bulgur er mør.
Tilsett smør [1 ss | 2 ss] og rør opp med en gaffel. La hvile under lokk til servering.
Grovhakk persille
Anrett bulgur, hyse og grønnsaker på tallerkener.
Server med en klatt yoghurt og dryss over med persille og solsikkefrø.