Kylling, potet og saus - iblant trenger man ikke å gjøre det mer komplisert enn som så. Vi bruner og ovnsbaker kyllingen for å gjøre den ekstra saftig. Samtidig lager vi en kremete sennepssaus med fløte og kyllingbuljong. Kyllingen serveres med sprø potetbåter og ovnsbakt kål toppet med gremolata av hvitløk, persille og sitrongress som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
500 g
Bakepotet
200 g
Spisskål
1 pose
Bladpersille
1 stk
Sitron
½ stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
4 g
Kyllingbuljong
½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm tykke båter.
Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Finhakk persille.
Bland hvitløk, persille, en skvett sitronsaft, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en skål.
Skjær kål i fire deler.
Legg kål på et nytt stekebrett med bakepapir. Bland med olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 15 min, til mør.
I mellomtiden, varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Stek i 2 min per side, til brunet.
Legg kylling over på stekebrettet med kål, og stek i ovnen i 11-12 min, til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Varm opp stekepannen på middels varme når det gjenstår 5 min av steketiden til kyllingen.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], sennep, kyllingbuljong og vann [ 1 ss | 2 ss]. La putre under omrøring i 1-2 min, til tyknet.
Anrett kylling, potet og kål på tallerkener.
Topp kål med gremolata og kylling med sennepssaus.