Ovnsbakt kylling og gremolatakål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt kylling og gremolatakål

Ovnsbakt kylling og gremolatakål

med potetbåter og sennepssaus

Kylling, potet og saus - iblant trenger man ikke å gjøre det mer komplisert enn som så. Vi bruner og ovnsbaker kyllingen for å gjøre den ekstra saftig. Samtidig lager vi en kremete sennepssaus med fløte og kyllingbuljong. Kyllingen serveres med sprø potetbåter og ovnsbakt kål toppet med gremolata av hvitløk, persille og sitrongress som tilbehør.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

500 g

Bakepotet

200 g

Spisskål

1 pose

Bladpersille

1 stk

Sitron

½ stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

12 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier820 kcal
Energi (kj)3429 kj
Fett47.3 g
Mettet fett13.4 g
Karbohydrater56 g
Sukker9.3 g
Protein44 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm tykke båter.

Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

Lag gremolata
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Finhakk persille.

Bland hvitløk, persille, en skvett sitronsaft, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en skål.

Ovnsbak kål
3

Skjær kål i fire deler.

Legg kål på et nytt stekebrett med bakepapir. Bland med olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 15 min, til mør.

Stek kylling
4

I mellomtiden, varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Stek i 2 min per side, til brunet.

Legg kylling over på stekebrettet med kål, og stek i ovnen i 11-12 min, til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag saus
5

Varm opp stekepannen på middels varme når det gjenstår 5 min av steketiden til kyllingen.

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], sennep, kyllingbuljong og vann [ 1 ss | 2 ss]. La putre under omrøring i 1-2 min, til tyknet.

Server
6

Anrett kylling, potet og kål på tallerkener.

Topp kål med gremolata og kylling med sennepssaus.