Den kulinariske reisen går i dag til Mexico, og byr på en fajitafest med mange spennende ingredienser. Marinert kylling bakes i ovnen og får selskap av potet, løk, gulrot og paprika. Alt krydret med vår smakfulle krydderblanding, Ay Cajun-ba. Vi topper alt med en kremet cajunyoghurt, og en frisk chimichurri med koriander, chili og lime.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
1 stk
Paprika
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Lime
½ stk
Rød chili
1 pose
Koriander
500 g
Poteter
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 1)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) og løk i 2 cm båter. Skjær gulrot (uskrelt) i 2 cm biter. Skjær paprika i 2 cm strimler.
Fordel grønnsakene på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Tex-Mex, halvparten av Ay Cajun-ba, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt. Stek i ovnen i 20-30 min, eller til mør.
Del lime i to.
Finhakk koriander.
Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frøene og finhakk.
Bland koriander, chili, olivenolje [1 ss | 2 ss], limesaft [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.
Bland yoghurt og resterende Ay cajun-ba i en liten skål.
Krydre kylling med en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Overfør til et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Anrett kylling på tallerkener.
Legg grønnsaker og cajunyoghurt ved siden av.
Drypp chumichurri over grønnsakene.