topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt kyllingfajita

Ovnsbakt kyllingfajita

med frisk chimichurri og cajunyoghurt

Den kulinariske reisen går i dag til Mexico, og byr på en fajitafest med mange spennende ingredienser. Marinert kylling bakes i ovnen og får selskap av potet, løk, gulrot og paprika. Alt krydret med vår smakfulle krydderblanding, Ay Cajun-ba. Vi topper alt med en kremet cajunyoghurt, og en frisk chimichurri med koriander, chili og lime.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrik
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødløk

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Lime

½ stk

Rød chili

1 pose

Koriander

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier622 kcal
Energi (kj)2603 kj
Fett22.1 g
Mettet fett5.6 g
Karbohydrater61 g
Sukker16.1 g
Protein42.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Stek grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) og løk i 2 cm båter. Skjær gulrot (uskrelt) i 2 cm biter. Skjær paprika i 2 cm strimler.

Fordel grønnsakene på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Tex-Mex, halvparten av Ay Cajun-ba, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt. Stek i ovnen i 20-30 min, eller til mør. 

Forbered råvarer
2

Del lime i to.

Finhakk koriander.

Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frøene og finhakk.

Lag chimichurri
3

Bland koriander, chili, olivenolje [1 ss | 2 ss], limesaft [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side. 

TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.

Lag cajunyoghurt
4

Bland yoghurt og resterende Ay cajun-ba i en liten skål.

Stek kylling
5

Krydre kylling med en klype salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Overfør til et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett kylling på tallerkener.

Legg grønnsaker og cajunyoghurt ved siden av.

Drypp chumichurri over grønnsakene.