topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt kyllingfajita

Ovnsbakt kyllingfajita

med frisk chimichurri og cajundressing

Den kulinariske reisen går i dag til Mexico, og byr på en fajitafest med mange spennende ingredienser. Marinert kylling bakes i ovnen og får selskap av potet, løk, gulrot og paprika. Alt krydret med vår smakfulle krydderblanding, Ay Cajun-ba. Vi topper alt med en kremet cajundressing, og en frisk chimichurri med koriander, chili og lime.

Tags:
Hvetefri
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Rød chili

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

1 stk

Lime

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Paprika

5 g

Tex-Mex

1 stk

Gulrot

1 pose

Koriander

500 g

Poteter

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Olje til chimichurri

¼ ts

Salt til dressing

¼ ts

Salt til kjøtt

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier628 kcal
Energi (kj)2629 kj
Fett22.6 g
Mettet fett6 g
Karbohydrater64.3 g
Sukker16.1 g
Protein41.8 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Stek grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) og løk i 2 cm båter. Skjær gulrot (uskrelt) i 2 cm biter. Skjær paprika i 2 cm strimler.

Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Tex-Mex, halvparten av Ay Cajun-ba, salt og en klype pepper. Bland godt.

Stek i ovnen i 20-30 min, eller til møre.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, del lime i to.

Finhakk koriander.

Del chili i to på langs, fjern frøene og finhakk.

Lag chimichurri
3

Bland koriander, chili, olivenolje, limesaft og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.

TIPS: Tilsett chili etter smak - den er sterk.

Lag cajundressing
4

Bland rømme, resterende Ay cajun-ba og salt i en liten skål.

Stek kylling
5

Krydre kylling med salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Overfør til et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.

Server
6

Anrett kylling på tallerkener.

Server grønnsaker og cajundressing på siden.

Drypp chimichurri over grønnsakene.