Ovnsbakt kyllingfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt kyllingfilet

Ovnsbakt kyllingfilet

med bakte gulrøtter og løksaus

I dag står ovnsbakt kyllingfilet på menyen. Potetmosen med persille får en fantastisk farge og smak, og løksausen blir garantert en ny favoritt som løfter smakene til nye høyder. Dette blir nok en stående applaus fra resten av familien.

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

300 g

Kyllingbryst

15 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

500 g

Poteter

1 stk

Rødløk

3 stk

Gulrot

1 pose

Timian

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Melk (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier503 kcal
Energi (kj)2105 kj
Fett8.1 g
Mettet fett1.7 g
Karbohydrater64.5 g
Sukker18.6 g
Protein41.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann*. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm tykke biter. Grovhakk persille. Kok poteter i 10-12 min, til møre. Hell av vannet og tilsett melk* [2 ss | 4 ss], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og halvparten av persillen. Mos med en potetmoser eller gaffel. Du kan også tilsette en klatt smør* hvis du ønsker. La hvile under lokk.

Bak gulrøtter
2

Skjær gulrøtter (uskrellet) i skrå skiver. Fordel gulrøtter på et stekebrett med bakepapir og drypp over en skvett olivenolje*. Stek i ovnen i 14-18 min.

Stek kylling
3

Krydre kyllingbryst på begge sider med hvitløksflørt og en klype salt* og pepper*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2-3 min på hver side. Overfør kylling til stekebrettet med gulrot, og stek i ovnen i 10-12 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Karamelliser rødløk
4

Skjær rødløk i tynne skiver. Finhakk timian. Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en ny kjele på middels høy varme. Stek rødløk i 5-6 min. Tilsett balsamico, timian og sukker* [1/2 ts | 1 ts]. Rør godt og la putre i 2-3 min, til karamellisert.

Lag løksaus
5

Tilsett rødvinssaus og vann* [1/2 dl | 1 dl]. La putre i 5-6 min. Smak til med salt* og pepper*.

Server
6

Anrett potetmos, kylling, gulrot og løksaus på tallerkener. Topp med resterende persille.