I dag står ovnsbakt kyllingfilet på menyen. Potetmosen med persille får en fantastisk farge og smak, og løksausen blir garantert en ny favoritt som løfter smakene til nye høyder. Dette blir nok en stående applaus fra resten av familien.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
300 g
Kyllingbryst
15 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
500 g
Poteter
1 stk
Rødløk
3 stk
Gulrot
1 pose
Timian
1 pose
Bladpersille
½ dl
Vann (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Melk (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann*. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm tykke biter. Grovhakk persille. Kok poteter i 10-12 min, til møre. Hell av vannet og tilsett melk* [2 ss | 4 ss], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og halvparten av persillen. Mos med en potetmoser eller gaffel. Du kan også tilsette en klatt smør* hvis du ønsker. La hvile under lokk.
Skjær gulrøtter (uskrellet) i skrå skiver. Fordel gulrøtter på et stekebrett med bakepapir og drypp over en skvett olivenolje*. Stek i ovnen i 14-18 min.
Krydre kyllingbryst på begge sider med hvitløksflørt og en klype salt* og pepper*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2-3 min på hver side. Overfør kylling til stekebrettet med gulrot, og stek i ovnen i 10-12 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær rødløk i tynne skiver. Finhakk timian. Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en ny kjele på middels høy varme. Stek rødløk i 5-6 min. Tilsett balsamico, timian og sukker* [1/2 ts | 1 ts]. Rør godt og la putre i 2-3 min, til karamellisert.
Tilsett rødvinssaus og vann* [1/2 dl | 1 dl]. La putre i 5-6 min. Smak til med salt* og pepper*.
Anrett potetmos, kylling, gulrot og løksaus på tallerkener. Topp med resterende persille.