topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt sitronlaks

Ovnsbakt sitronlaks

med grønnsaksblandet couscous og hvitløksyoghurt

Ovnsbakt sitronlaks med grønnsaksblandet couscous og hvitløksyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Selleri
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Sitron

1 pose

Dill

1 stk

Rødløk

1 stk

Rødbete

1 stk

Gulrot

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

½ stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 3)

2.5 dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier635 kcal
Energi (kj)2656 kj
Fett28.6 g
Mettet fett7 g
Karbohydrater51 g
Sukker13.6 g
Protein35.7 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Skjær rødløk i 2 cm båter. 

Skjær rødbete (uskrellet) og gulrot (uskrellet) i 1 cm biter.

Fordel grønnsakene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 18-20 min, til møre.

Bak fisk
2

Skjær sitron [½ stk, 2P] i tynne skiver. Finhakk dill.

Klapp fisk tørr med papir, og krydre med en klype salt på hver side. Strø over halvparten av dillen. Legg 2 stk. skiver sitron på hver fiskefilet.

Når grønnsakene har ca. 10 min igjen, legg fisk med skinnet ned på den andre siden av stekebrettet. Stek i 9-10 min, til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag couscous
3

Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl], grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts] i en kjele. 

Tilsett couscous og olivenolje [½ ts | 1 ts]. Rør, dekk til med lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, til vannet har absorbert. Rør godt med en gaffel.

Bland hvitløksyoghurt
4

Riv hvitløk [½ stk, 2P] fint.

Finhakk agurk.

Bland yoghurt, hvitløk, agurk og en klype salt i en skål.

Bland sammen
5

Bland inn ferdigstekte grønnsaker og resterende dill i kjelen med couscous. Press over resterende sitron. Smak til med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett grønnsaksblandet couscous og laks i dype tallerkener.

Drypp over en stor klatt hvitløksyoghurt.