Ovnsbakt sitronlaks med grønnsaksblandet couscous og hvitløksyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Sitron
1 pose
Dill
1 stk
Rødløk
1 stk
Rødbete
1 stk
Gulrot
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ stk
Hvitløk
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
2.5 dl
Vann (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Skjær rødløk i 2 cm båter.
Skjær rødbete (uskrellet) og gulrot (uskrellet) i 1 cm biter.
Fordel grønnsakene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 18-20 min, til møre.
Skjær sitron [½ stk, 2P] i tynne skiver. Finhakk dill.
Klapp fisk tørr med papir, og krydre med en klype salt på hver side. Strø over halvparten av dillen. Legg 2 stk. skiver sitron på hver fiskefilet.
Når grønnsakene har ca. 10 min igjen, legg fisk med skinnet ned på den andre siden av stekebrettet. Stek i 9-10 min, til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl], grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts] i en kjele.
Tilsett couscous og olivenolje [½ ts | 1 ts]. Rør, dekk til med lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, til vannet har absorbert. Rør godt med en gaffel.
Riv hvitløk [½ stk, 2P] fint.
Finhakk agurk.
Bland yoghurt, hvitløk, agurk og en klype salt i en skål.
Bland inn ferdigstekte grønnsaker og resterende dill i kjelen med couscous. Press over resterende sitron. Smak til med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper.
Anrett grønnsaksblandet couscous og laks i dype tallerkener.
Drypp over en stor klatt hvitløksyoghurt.