I dag skal vi lage en perfekt kombinasjon av smaker. Laks, smør, dill og sitron, servert med grønnsakscouscous med rødløk, rødbete og gulrot. Vi topper herlighetene med en oppfriskende klatt urteyoghurt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Sitron
1 pose
Dill
1 stk
Rødløk
1 stk
Rødbete
1 stk
Gulrot
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ stk
Hvitløk
1 stk
Agurk
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
2.5 dl
Vann (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Skjær rødløk i 2 cm båter.
Skjær rødbete (uskrelt) og gulrot (uskrelt) i 1 cm biter.
Fordel grønnsakene på den ene siden av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 18-20 min, til møre.
Skjær sitron [1/ 2 stk, 2P] i tynne skiver. Finhakk dill.
Tørk fisk lett med papir, og krydre med en klype salt på hver side. Strø over halvparten av dillen. Legg 2 stk. skiver sitron på hver fiskefilet.
Når grønnsakene har 10 min igjen, legg fisk med skinnet ned på den andre siden av stekebrettet. Stek i 9-10 min, til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, kok opp vann [2,5 dl | 5 dl], grønnsaksbuljong og salt [1/ 4 ts | 1/ 2 ts] i en kjele.
Tilsett couscous og olivenolje [1/ 2 ts | 1 ts]. Rør, dekk til med lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, til vannet har absorbert. Rør godt med en gaffel.
Riv hvitløk [1/ 2 stk, 2P] fint.
Finhakk agurk.
Bland yoghurt, hvitløk, agurk og en klype salt i en skål.
Bland inn ferdigstekte grønnsaker og resterende dill i kjelen med couscous. Press over resterende sitron. Smak til med salt [1/ 4 ts | 1/ 2 ts] og en klype pepper.
Anrett couscous og laks i dype tallerkener.
Drypp over en stor klatt hvitløksyoghurt.