topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakte grønnsaker

Ovnsbakte grønnsaker

med spinatbulgur og salatost

Ovnsbakte grønnsaker med spinatbulgur og salatost.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Nøtter
Hvete
Gluten
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Squash

½ stk

Aubergine

1 stk

Paprika

1 stk

Rødløk

15 g

Pistasjnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

4 g

Panamat

170 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 pose

Mynte

pose

Mynte & koriander

1 pose

Bladpersille

½ stk

Sitron

6 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

8 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier640 kcal
Energi (kj)2676 kj
Fett22 g
Mettet fett9.7 g
Karbohydrater73 g
Sukker16.3 g
Protein26.2 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær squash og aubergine [1/2 stk, 2P] i 2 cm staver. Skjær rødløk i 3 cm båter. Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med Panamat og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak på øverste hylle i ovnen i 20-25 min, til gyllen. Tilsett pistasjnøtter når det gjenstår 5 min. TIPS: Bruk to stekebrett hvis det ikke er nok plass.

Kok bulgur
2

Kok opp en kjele med lettsaltet* vann* [8 dl | 16 dl]. Kok bulgur i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet. TIPS: ‘Al dente’ betyr at bulguren er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.

Forbered råvarer
3

Finhakk mynte og persille. Del sitron i to. Skjær paprika i 2 cm biter.

Lag chimichurri
4

Bland mynte, persille, sitronsaft [1 ss | 2 ss], sennep [1/2 pakke, 2P], sukker* [1/2 ts | 1 ts], olivenolje* [1/2 ss | 1 ss], vann* [2 ss | 4 ss] og en klype salt* og pepper* i en liten skål.

Bland spinatbulgur
5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. Rør inn spinat med ferdig bulgur til spinaten mykner. Grovhakk ferdigstekte pistasjnøtter.

Server
6

Anrett bulgur i dype tallerkener. Topp med ovnsbakte grønnsaker og paprika. Smuldre salatost over og topp med chimichurri. Pynt med pistasjnøtter.