Ovnsbakte grønnsaker med spinatbulgur og salatost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Squash
½ stk
Aubergine
1 stk
Paprika
1 stk
Rødløk
15 g
Pistasjnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
4 g
Panamat
170 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 pose
Mynte
pose
Mynte & koriander
1 pose
Bladpersille
½ stk
Sitron
6 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
8 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
2 ss
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær squash og aubergine [1/2 stk, 2P] i 2 cm staver. Skjær rødløk i 3 cm båter. Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med Panamat og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak på øverste hylle i ovnen i 20-25 min, til gyllen. Tilsett pistasjnøtter når det gjenstår 5 min. TIPS: Bruk to stekebrett hvis det ikke er nok plass.
Kok opp en kjele med lettsaltet* vann* [8 dl | 16 dl]. Kok bulgur i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet. TIPS: ‘Al dente’ betyr at bulguren er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Finhakk mynte og persille. Del sitron i to. Skjær paprika i 2 cm biter.
Bland mynte, persille, sitronsaft [1 ss | 2 ss], sennep [1/2 pakke, 2P], sukker* [1/2 ts | 1 ts], olivenolje* [1/2 ss | 1 ss], vann* [2 ss | 4 ss] og en klype salt* og pepper* i en liten skål.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. Rør inn spinat med ferdig bulgur til spinaten mykner. Grovhakk ferdigstekte pistasjnøtter.
Anrett bulgur i dype tallerkener. Topp med ovnsbakte grønnsaker og paprika. Smuldre salatost over og topp med chimichurri. Pynt med pistasjnøtter.