Vi gjetter på at det var barna i huset som valgte denne oppskriften! For hvilke barn kan vel ikke motstå ovnsbakte, gylne kyllinglår med fantastiske sprø hjemmelagde pommes frites? Vi serverer kyllinglår og pommes frites med en mild hvitløksaus, agurkstaver og en deilig salat med paprika.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
440 g
Kyllinglår
1 stk
Agurk
1 stk
Paprika
½ pose
Kruspersille
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.
Fordel kyllinglår på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med Mamas Favoritt og en stor klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 25-30 min, til gjennomstekt. Snu dem når halve tiden har gått. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt. TIPS: Bytt plass på stekebrettene med poteter og kylling i ovnen når halve tiden har gått hvis du ikke har varmluft.
Skjær agurk i 1 cm staver. Skjær paprika i 1 cm terninger.
Bland strimlet salat og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor skål. Bruk hendene til å massere salaten i 1 min. Tilsett paprika og en klype salt* og pepper*. Bland godt.
Bland aioli og rømme [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Anrett kyllinglår, pommes frites, agurkstaver og salat på tallerkener. Server med en klatt hvitløksaus og pynt med persille.