Stekt urtekylling og bakte rotfrukter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt urtekylling og bakte rotfrukter

Stekt urtekylling og bakte rotfrukter

med syrlig kålsalat og hvitløksdressing

La oss friste med stekt urtekylling med ovnsbakte rotgrønnsaker – en sikker familiefavoritt! Kyllingen krydres med middelhavsinspirerte smaker, brunes og stekes ferdig i ovnen. Serveres med sprø poteter, gulrøtter, frisk kålsalat med sitron og en kremet hvitløksdressing.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Under 50g karbo
Allergener:
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Hvitløk

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

150 g

Spisskål, skåret

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Vårløk

1 stk

Gulrot

½ stk

Kålrabi, hvit

1 stk

Sitron

400 g

Småpoteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier570 kcal
Energi (kj)2384 kj
Fett20 g
Mettet fett4.9 g
Karbohydrater49.6 g
Sukker11.3 g
Protein42.6 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver poteter (uskrelt).

Skjær gulrot (uskrelt) i 2 cm tykke staver.

Fordel grønnsaker på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

2

I mellomtiden, krydre kylling med salt og Middelhavsdrøm.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

3

Legg kylling på stekebrettet med rotfrukter når det gjenstår 10 min av rotfruktenes steketid.

Stek kylling i ovnen i 8-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

4

I mellomtiden, skrell og skjær kålrabi i 1 cm store biter.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Skjær sitron i båter.

Bland kålrabi, vårløk, spisskål, olivenolje, en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en stor skål.

5

Finhakk eller press hvitløk.

Bland rømme, majones, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.

Skjær kylling i tynne skiver.

6

Anrett urtekylling, kålsalat og ovnsbakte rotfrukter på tallerkener.

Server med en klatt hvitløksdressing.