La oss friste med stekt urtekylling med ovnsbakte rotgrønnsaker – en sikker familiefavoritt! Kyllingen krydres med middelhavsinspirerte smaker, brunes og stekes ferdig i ovnen. Serveres med sprø poteter, gulrøtter, frisk kålsalat med sitron og en kremet hvitløksdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Hvitløk
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
4 g
Middelhavsdrøm
150 g
Spisskål, skåret
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Vårløk
1 stk
Gulrot
½ stk
Kålrabi, hvit
1 stk
Sitron
400 g
Småpoteter
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver poteter (uskrelt).
Skjær gulrot (uskrelt) i 2 cm tykke staver.
Fordel grønnsaker på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
I mellomtiden, krydre kylling med salt og Middelhavsdrøm.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Legg kylling på stekebrettet med rotfrukter når det gjenstår 10 min av rotfruktenes steketid.
Stek kylling i ovnen i 8-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, skrell og skjær kålrabi i 1 cm store biter.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Skjær sitron i båter.
Bland kålrabi, vårløk, spisskål, olivenolje, en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en stor skål.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland rømme, majones, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.
Skjær kylling i tynne skiver.
Anrett urtekylling, kålsalat og ovnsbakte rotfrukter på tallerkener.
Server med en klatt hvitløksdressing.