Med 8 herlige ingredienser lager du barnevennlig magi på kjøkkenet i dag! Sprø, hjemmelagde pommes frites, panert kylling med BBQ-marinade og frisk kålsalat. Selvfølgelig servert med en lekker aioli. Enkelt og veldig godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Eple
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
20 g
Tranebær
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
500 g
Poteter
75 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
½ ts
Salt til poteter
½ ts
Salt til panering
1
Egg til panering
¼ ts
Salt til kjøtt
Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft.
Skjær poteter (uskrelt) til ca. 1 cm tynne pommes frites.
Fordel pommes frites på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-30 min.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, bland panko med salt og en klype pepper i en skål.
Pisk egg i en ny skål.
Skjær hvert kyllingbryst i 3 deler på et eget skjærebrett og krydre med salt.
Dypp kylling først i egg, deretter panko. Sett til side.
TIPS: Hvis du ikke har egg kan du bruke 2 ss melk.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett ekstra olje hvis kyllingen setter seg fast.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Imens kyllingen steker, halver eple og skjær i tynne skiver.
Bland strimlet salat, eple, en klype salt, halvparten av rømme og tranebær i en skål. Du kan også tilsette en skvett olivenolje hvis du ønsker.
Bland aioli og resterende rømme i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Anrett panert kylling, kålsalat og pommes frites på tallerkener.
Server mild aioli på siden.