Panert BBQ-kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panert BBQ-kylling

Panert BBQ-kylling

med syrlig kålsalat og mild aioli

Med 8 herlige ingredienser lager du barnevennlig magi på kjøkkenet i dag! Sprø, hjemmelagde pommes frites, panert kylling med BBQ-marinade og frisk kålsalat. Selvfølgelig servert med en lekker aioli. Enkelt og veldig godt!

Tags:
Barnevennlig
Rask
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

1 stk

Eple

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

500 g

Poteter

75 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

½ ts

Salt til panering

1

Egg til panering

¼ ts

Salt til kjøtt

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier781 kcal
Energi (kj)3267 kj
Fett29.3 g
Mettet fett6.4 g
Karbohydrater82.7 g
Sukker17.6 g
Protein46.4 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Bak pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft.

Skjær poteter (uskrelt) til ca. 1 cm tynne pommes frites.

Fordel pommes frites på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Paner kylling
2

I mellomtiden, bland panko med salt og en klype pepper i en skål.

Pisk egg i en ny skål.

Skjær hvert kyllingbryst i 3 deler på et eget skjærebrett og krydre med salt.

Dypp kylling først i egg, deretter panko. Sett til side.

TIPS: Hvis du ikke har egg kan du bruke 2 ss melk.

Stek kylling
3

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett ekstra olje hvis kyllingen setter seg fast.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland kålsalat
4

Imens kyllingen steker, halver eple og skjær i tynne skiver.

Bland strimlet salat, eple, en klype salt, halvparten av rømme og tranebær i en skål. Du kan også tilsette en skvett olivenolje hvis du ønsker.

Bland mild aioli
5

Bland aioli og resterende rømme i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett panert kylling, kålsalat og pommes frites på tallerkener.

Server mild aioli på siden.