Panert hyse med tartarsaus og kålrabisalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
500 g
Poteter
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
½ stk
Kålrabi, hvit
½ stk
Eple
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ stk
Sjalottløk
1 pose
Estragon
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ stk
Sitron
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Sukker (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 stk
Egg (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i båter.
Overfør poteter til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mør.
Finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P].
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Plukk og finhakk estragon.
Bland sjalottløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett sitronsaft i en liten skål. Sett til side.
Rett før servering, tilsett estragon og majones. Bland godt.
Skyll spinat.
Del kålrabi [1/2 stk, 2P] i to, skrell og skjær i 1/2 cm staver.
Del eple [1/2 stk, 2P] i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Bland spinat, kålrabi, eple og en klype salt og pepper i en skål. Rett før servering, tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en skvett sitronsaft. Bland godt.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.
Trykk fisk tørr med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.
Vend fisk først i mel, så i egg og til slutt i panko. Sett til side på et fat.
TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.
Når potetene har 10 min igjen i ovnen, dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Sett til side på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett fisk, salat og potetbåter på tallerkener.
Server tartarsaus i en liten skål ved siden av og drypp over.