Panert ytrefilet av svin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panert ytrefilet av svin

Panert ytrefilet av svin

med dillpoteter og eple-fennikelsalat

Hvem liker vel ikke saftig, sprøpanert kjøtt? Piff opp hverdagsmiddagen med vår panerte ytrefilet av svin. Vi serverer det hele med deilige kokte poteter blandet med smør og dill, og en smaksrik slaw med eple og fennikel på siden. Topp med en klatt dillmajones og nyt et herlig måltid!

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svin ytrefilet

500 g

Poteter

½ pose

Dill

½ stk

Eple

½ stk

Fennikel

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

½ stk

Sitron

15 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

4 g

Hvitløksflørt

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Smør (steg 5)

¼ ts

Sukker (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier727 kcal
Energi (kj)3043 kj
Fett34.7 g
Mettet fett9.4 g
Karbohydrater63.7 g
Sukker10.8 g
Protein47.6 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok potet
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skjær potet i 3 cm store biter.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og sett til side under lokk.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Finhakk dill.

Del eple [1/2 stk, 2P] i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Skjær fenikkel [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Skjær svinefilet i to like store deler på et eget skjærebrett.

Paner kjøtt
3

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken.

Bland panko, Hvitløksflørt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper i en ny dyp tallerken.

Vend kjøtt i egg, deretter i pankoblandingen.

Legg over på en tallerken.

Stek kjøtt
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kjøtt i 3-4 min per side, eller til gyllent og gjennomstekt. Stek i flere omganger om kjøttet ikke får plass. Legg på en tallerken med kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov, hvis kjøttet sitter fast i pannen.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Bland slaw
5

Bland halvparten av dill, smør [1 ss | 2 ss], og en klype salt og pepper med poteten.

Bland fennikel, eple og en stor skvett sitronsaft i en skål. Krydre med salt og pepper.

Bland majones, resterende dill, sennep, en skvett sitronsaft, en klype salt og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.

Server
6

Anrett kjøtt, potet og fennikel- og epleslaw på tallerkener.

Server med en klatt majonesdressing.