Gled deg til panert svinekjøtt inspirert av det asiatiske kjøkken! Her kombinerer vi hvitløksstekte grønnsaker, aromatisk hvitløksris og en smakfull asiatisk majones. Denne oppskriften er like mye en spennende opplevelse som et mettende måltid.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
1 pose
Gressløk
300 g
Svin ytrefilet
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Agurk
½ stk
Mango
½ stk
Rød chili
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med Ginger Ninja, halvparten av sesamfrøene og en klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje og bland godt. Bak i ovnen i 25-35 min.
Skjær agurk i 2 cm biter.
Skrell mango [½ stk, 2P] og skjær i 2 cm biter.
Fjern frøene og skjær chili [½ stk, 2P] i tynne skiver.
Finhakk gressløk.
Skjær svinekjøtt i 2 cm strimler på et eget skjærebrett, og krydre med en klype salt.
Visp egg [1 stk | 2 stk] i en stor skål.
Bland panko, resterende sesamfrø og salt [¼ ts | ½ ts] i en ny stor skål.
Dypp svinekjøtt først i egg og deretter i pankoblandingen. Overfør til en tallerken.
Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side, eller til gyllent og gjennomstekt. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje om nødvendig slik at kjøttet ikke setter seg fast i pannen. Stek kjøtt i flere omganger om nødvendig.
Bland yoghurt, halvparten av gressløken og en klype salt i en skål.
Bland mango, agurk og chili i en ny skål. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
TIPS: Tilsett chili etter smak, det er sterkt.
Anrett poteter, panert svinekjøtt og mangosalat på tallerkener.
Server gressløkyoghurt som dip.
Topp poteter og kjøtt med resterende gressløk.